Στις λίστες των μαχητών του ΙΚ τρεις από τους δράστες των επιθέσεων του Νοεμβρίου στο Παρίσι

Στις λίστες των μαχητών του ΙΚ τρεις από τους δράστες των επιθέσεων του Νοεμβρίου στο Παρίσι

Στις λίστες με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, που διέρρευσαν πρόσφατα σε πολλά μέσα ενημέρωσης δυτικών χωρών, περιλαμβάνονται τα ονόματα τριών από τους δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, τον Νοέμβριο του 2015, όπως αναφέρουν γερμανικά μέσα ενημέρωσης.

Αναλυτικότερα, η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung και τα δημόσια τηλεοπτικά κανάλια NDR και WDR, που έχουν πρόσβαση στα στοιχεία αυτά, ανέφεραν ότι στις λίστες υπήρχαν τα ονόματα του Σαμί Αμιμούρ, του Φουέντ Μοχάμεντ Αγκάντ και του Ομάρ Μοστεφαΐ, των τριών Γάλλων δραστών της επίθεσης στο Μπατακλάν, όπου έχασαν τη ζωή τους 90 άνθρωποι.

Παράλληλα, το όνομα του Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ, ο οποίος πιστεύεται ότι οργάνωσε τις επιθέσεις αυτές, περιλαμβάνεται επίσης στις λίστες.

Συνολικά, τα γερμανικά μέσα ανέφεραν ότι στους καταλόγους υπάρχουν τα ονόματα 16 Γάλλων τζιχαντιστών, εκ των οποίων οι τρεις μετείχαν στην επίθεση στο Μπατακλάν.

Ο Αγκάντ πήγε στη Συρία για να ενταχθεί στο Ι.Κ. μαζί με μια αρκετά μεγάλη αριθμητικά «ομάδα Γάλλων τζιχαντιστών» που πέρασε στη χώρα αυτή στις 18 Δεκεμβρίου 2013. «Εκείνη την ημέρα, τουλάχιστον 14 άνδρες με τις οικογένειές τους πέρασαν τα τουρκοσυριακά σύνορα με τον ίδιο διακινητή και με εγγυητή έναν τζιχαντιστή μαροκινής καταγωγής», σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα.

Σημειώνεται ότι τα αρχεία του ΙΚ που διέρρευσαν χρονολογούνται από το 2013-14 και βρίσκονται στην κατοχή πολλών μέσων ενημέρωσης και αρχών δυτικών χωρών.

Η γερμανική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την αυθεντικότητά τους σε ό,τι αφορά στα ονόματα των Γερμανών τζιχαντιστών που περιλαμβάνονται στις λίστες.

Εκτός από ονόματα, στα έγγραφα αναφέρονται επίσης οι διευθύνσεις, τα τηλέφωνα και άλλες πληροφορίες για τα πρόσωπα αυτά, όπως για παράδειγμα η ομάδα αίματός τους, το επώνυμο της μητέρας τους, το όνομα του ανθρώπου που θα πρέπει να ενημερωθεί στην περίπτωση που σκοτωθούν, αλλά ακόμη και ο βαθμός κατανόησης του ισλαμικού νόμου, εκ μέρους τους.

Οι επίδοξοι τζιχαντιστές μπορούσαν επίσης να διευκρινίσουν σε ποιον τομέα του ΙΚ θα ήθελαν να ενταχθούν: κλασικές μάχες, επιθέσεις αυτοκτονίας, πληροφορίες ή διοίκηση.Σχόλια