Στις Βρυξέλλες ο Κοντονής για την σύνοδο υπουργών Αθλητισμού

Στις Βρυξέλλες ο Κοντονής για την σύνοδο υπουργών Αθλητισμού

Το παρόν στην σύνοδο υπουργών Αθλητισμού θα δώσει ο Σταύρος Κοντονής ο οποίος αναμένεται να μεταβεί στις Βρυξέλλες.

Οι θεματικές ενότητες της συνόδου αφορούν στην ενίσχυση της ακεραιότητας, της διαφάνειας και της χρηστής διακυβέρνησης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, στις εξελίξεις ως προς την καταπολέμηση του ντόπινγκ και στη συμβολή του Αθλητισμού στην περιφερειακή ανάπτυξη μέσω των Διαρθρωτικών Ταμείων.

Ο υφυπουργός θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τη διαρκή προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης στην κατεύθυνση της καταπολέμησης της διαφθοράς, της διαπλοκής και της αδιαφάνειας που κυριαρχούν εδώ και πολλά χρόνια στο χώρο του ελληνικού αθλητισμού και ιδιαίτερα του ποδοσφαίρου, και έχουν ως αποτέλεσμα εκρήξεις οπαδικής βίας στους αγωνιστικούς χώρους.

Θα αναφερθεί στις συγκεκριμένες παρεμβάσεις και την πολιτική βούληση της αθλητικής ηγεσίας για εγκαθίδρυση καθεστώτος νομιμότητας, ισονομίας, διαφάνειας και δημοκρατίας σε κάθε όψη του Αθλητισμού, με τη συνδρομή μάλιστα των διεθνών αθλητικών οργανισμών και φορέων.

Τέλος, θα αναφερθεί στην εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με τον κώδικα αντιντόπινγκ του WADA και την αναβάθμιση των ελέγχων και των εποπτικών οργάνων, έτσι ώστε να καταπολεμηθεί η χρήση παράνομων ουσιών και ο αθλητισμός να γίνει πόλος έλξης για κάθε νέο άνθρωπο.

Διαβάστε επίσης:

Σταύρος Κοντονής : ο ΣΥΡΙΖΑ θα ρυθμίσει τα «κόκκινα» δάνειαΣχόλια