«Στήθηκε» νέα «Ειδομένη» δίπλα από την… παλιά

«Στήθηκε» νέα «Ειδομένη» δίπλα από την… παλιά

Οι πρόσφυγες και μετανάστες μπορεί να μετακινήθηκαν από τον καταυλισμό της Ειδομένης, ωστόσο, όπως φαίνεται, δεν πήγαν και… πολύ μακριά.

Όπως μεταδίδει το protothema.gr, μόλις 24 ώρες μετά την πανηγυρική ολοκλήρωση της εκκένωσης της Ειδομένης και την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα, στην περιοχή, για να εποπτεύσει το τελικό στάδιο της επιχείρησης, νέοι καταυλισμοί προσφύγων έχουν δημιουργηθεί σε μικρή απόσταση από τον παλιό.

1

Συγκεκριμένα, όχι πολύ μακριά από τον καταυλισμό της Ειδομένης, βρίσκονται δύο εγκαταλελειμμένα βενζινάδικα και ένα ξενοδοχείο, όπου μέχρι πρότινος είχαν βρει άσυλο μερικές εκατοντάδες άτομα.

Τις τελευταίες τρεις ημέρες, ωστόσο, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε η διαδικασία εκκένωσης του καταυλισμού, ο αριθμός των ατόμων που έχουν στήσει τις σκηνές τους μέσα και γύρω από τα συγκεκριμένα σημεία έχει πολλαπλασιαστεί, και ξεπερνά πλέον τις 4000.

2

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι η εμφάνιση νέων καταυλισμών προσφύγων δίπλα στον παλιό ήταν μάλλον αναμενόμενη, καθώς μετά το πέρας της επιχείρησης εκκένωσης, ουσιαστικά «αγνοούνται» περίπου 9.000 άτομα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, με τα μισθωμένα πούλμαν απομακρύνθηκαν συνολικά από την Ειδομένη 3.817 αλλοδαποί. Ωστόσο, με βάση το Συντονιστικό, ο πληθυσμός του καταυλισμού πριν αρχίσει η επιχείρηση της αστυνομίας ξεπερνούσε τις 12.000.

Πηγή φωτογραφιών: protothema.grΣχόλια