Στήθος με στήθος Τραμπ και Κλίντον σε κρίσιμες Πολιτείες

Στήθος με στήθος Τραμπ και Κλίντον σε κρίσιμες Πολιτείες

Ο πιθανός υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για τον Λευκό Οίκο Ντόναλντ Τραμπ και η Δημοκρατική Χίλαρι Κλίντον, που είναι επικεφαλής στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του κόμματός της, έρχονται στήθος με στήθος σε τρεις Πολιτείες που θεωρούνται κλειδιά για τις προεδρικές εκλογές, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

«Εξι μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές» της 8ης Νοεμβρίου, «η κούρσα για την προεδρία ανάμεσα στην Χίλαρι Κλίντον και τον Ντόναλντ Τραμπ στις τρεις Πολιτείες που έχουν την πιο αποφασιστική σημασία, τη Φλόριντα, το Οχάιο και την Πενσιλβάνια, είναι υπερβολικά αμφίρροπη για να προβλέψει κανείς την έκβαση», αναλύει ο Πίτερ Α. Μπράουν, αναπληρωτής διευθυντής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων του πανεπιστημίου Κουίνιπιακ, που θεωρείται ινστιτούτο αναφοράς στις ΗΠΑ.

Από την άλλη, ο αντίπαλος της Χίλαρι Κλίντον, ο γερουσιαστής του Βερμόν Μπέρνι Σάντερς, θα κέρδιζε τον ρεπουμπλικανό υποψήφιο και στις τρεις Πολιτείες.

«Από το 1960, κανένας υποψήφιος δεν έχει κερδίσει την κούρσα για την προεδρία χωρίς να κερδίσει τουλάχιστον δύο απ’ αυτές τις τρεις Πολιτείες», εξηγεί σε ανακοίνωσή του το ινστιτούτο Κουίνιπιακ. Η δημοσκόπηση αυτή υπογραμμίζει τον εύθραυστο χαρακτήρα της υποψηφιότητας της Χίλαρι Κλίντον μπροστά στην υποψηφιότητα του Τραμπ που, αφού πολλοί την είχαν περιγελάσει τον Ιούνιο του 2015, σημείωσε ανοδική πορεία αιφνιδιάζοντας τους περισσότερους παρατηρητές.

Στη Φλόριντα, η Χίλαρι Κλίντον θα κέρδιζε 43% των ψήφων έναντι 42% για τον Ντόναλντ Τραμπ. Η δημοκρατική υποψήφια θα κέρδιζε τον μεγιστάνα των ακινήτων και στην Πενσιλβάνια με την ίδια διαφορά (43% έναντι 42% για τον Ντόναλντ Τραμπ), η οποία βρίσκεται μέσα στο περθώριο σφάλματος 3% της δημοσκόπησης. Στο Οχάιο, ο δισεκατομμυριούχος θα κέρδιζε με μεγαλύτερη διαφορά την Χίλαρι Κλίντον, με 43% έναντι 39%.

Σχόλια