Στο αυτόφωρο ο Βαξεβάνης μετά τη μήνυση από τη σύζυγο του Στουρνάρα – Τι λέει ο δημοσιογράφος

Στο αυτόφωρο ο Βαξεβάνης μετά τη μήνυση από τη σύζυγο του Στουρνάρα – Τι λέει ο δημοσιογράφος

Στα δικαστήρια με τη διαδικασία του αυτοφώρου θα οδηγηθεί ο Κώστας Βαξεβάνης, μετά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του η σύζυγος του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Αν και η αστυνομία τον αναζητούσε, χωρίς να καταφέρει να τον εντοπίσει, από χθες, μετά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον η κυρία Λίνα Νικολοπούλου, ο ίδιος με σημερινή του ανάρτηση υποστήριξε πως θα παρουσιαστεί στα δικαστήρια στις 12 το μεσημέρι.

Λίγο μετά τις 12:00 ο δημοσιογράφοςανέβασε στο twitter «Μόλις παραδοθηκαμε και συλληφθηκαμε με το συνάδελφο Β. Ανδριανόπουλο»

Συγκεκριμένα, η Λίνα Νικολοπούλου έχει μηνύσει τον Κώστα Βαξεβάνη και τον Βασίλη Ανδριανόπουλο ως συντάκτες από κοινού του συκοφαντικού, όπως χαρακτηρίζει η ίδια, δημοσιεύματος στο φύλλο της Κυριακής της εφημερίδας του Βαξεβάνη και ζητά την ποινική τους δίωξη και τη σύλληψή τους μέσα στο πλαίσιο των ορίων του αυτοφώρου για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης διά του Τύπου που τέλεσαν και οι δύο με κοινό δόλο και έπληξαν την τιμή και την υπόληψή της. Μάλιστα, δηλώνει ότι επιθυμεί να παραστεί και ως πολιτικώς ενάγουσα.

«Αυτή τη φορά ο «δημοσιογράφος», όπως του αρέσει να αυτοαποκαλείται, δεν μπόρεσε να αποφύγει το δικαστήριο όπως έκανε στην προηγούμενη μήνυση Στουρνάρα, όπου ούτε καν εμφανίστηκε, και τώρα θα πρέπει σήμερα το μεσημέρι να αποδείξει τα ψέματα και τις συκοφαντίες που εμπεριέχονται στο χθεσινό φύλλο της εφημερίδας Documento», σημειώνουν κύκλοι από το περιβάλλον της οικογένειας Στουρνάρα.

Στη μηνυτήρια αναφορά που κατατέθηκε αντικρούονται όλες οι κατηγορίες Βαξεβάνη και συνδέονται με τις γενικότερες επιθέσεις που δέχεται ο κεντρικός τραπεζίτης από το σύνολο του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και από στελέχη της κυβέρνησης.

Η μήνυση της συζύγου Στουρνάρα

Χθες στην εφημερίδα δημοσιεύθηκε ενυπόγραφο άρθρο από τους Κώστα Βαξεβάνη και Βασίλη Ανδριανόπουλο, το οποίο, σύμφωνα με τη μήνυση που κατέθεσε η σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, Λίνα Νικολοπούλου, υποστηρίζει ψευδή πράγματα τα οποία βλάπτουν την τιμή και την υπόληψή της. Συγκεκριμένα στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας ο κεντρικός τίτλος ανέφερε: «Οικογένεια Στουρνάρα. Μεγάλος έρωτας με τις φαρμακοβιομηχανίες» και υπότιτλους «Ο Γιάννης Στουρνάρας μιλάει σε εκδηλώσεις για το φάρμακο, αν και δεν είναι η ειδικότητά του και η οικογενειακή επιχείρηση εισπράττει τις χορηγίες των φαρμακευτικών εταιρειών» και «ακόμη και 400.000 € διέθεσε το Υπουργείο Υγείας στην εταιρεία της Λίνας Στουρνάρα μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ για να μπορέσει να κάνει ανάθεση χωρίς διαγωνισμό».

Σύμφωνα με την κυρία Νικολοπούλου, όλα όσα αναφέρονται στα δημοσιεύματα αυτά, τόσο στην πρώτη σελίδα όσο και στα άρθρα που δημοσιεύονται στις σελίδες, είναι εξ ολοκλήρου ψευδή και συκοφαντικά. Κατά την ίδια, οι Βαξεβάνης και Ανδριανόπουλος ενήργησαν με πρόθεση με κοινό δόλο και με αποκλειστικό σκοπό να θίξουν την τιμή και την υπόληψή της, καθώς επίσης να τη βλάψουν και να την καταστρέψουν οικονομικά. Παράλληλα τονίζει πως το δημοσίευμα αναφέρεται τόσο στην ίδια όσο και στον σύζυγό της Γιάννη Στουρνάρα υποτιμητικά και έχει φωτογραφίες τους σε προσωπικές στιγμές στο εξώφυλλο και στο εσωτερικό δισέλιδο της εφημερίδας.

Χαρακτηριστικά, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αναφέρει στη μήνυση: «Με υποτιμά ως επαγγελματία και ισχυρίζεται ότι εγώ χρησιμοποιώ το κύρος του συζύγου μου για να αναλαμβάνω «δουλειές», ενώ είμαι επαγγελματίας του χώρου με καλό όνομα πάνω από τριάντα χρόνια. Λέει ότι δημιουργώ εκδηλώσεις «του αέρα» με χορηγίες τις οποίες λαμβάνω με την ιδιότητα της συζύγου ισχυρού πολιτικού.
Ισχυρίζεται ότι ο σύζυγός μου δεν είναι σχετικός με τη φαρμακευτική αγορά και ότι εγώ τον χρησιμοποιώ στα συνέδριά μου για να παίρνω χορηγίες από φαρμακευτικές εταιρείες, αποσιωπώντας ότι ήταν για χρόνια Επιστημονικός Διευθυντής στο ΙΟΒΕ και ήταν υπεύθυνος για τον φαρμακευτικό κλάδο και σε συνεργασία με την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και τον καθηγητή Γιάννη Κυριόπουλο, ομότιμο καθηγητή της Σχολής, είχαν εκπονήσει σχετικές μελέτες και εξ αυτού του λόγου προκύπτει και η συμμετοχή του σε συνέδρια υγείας τα οποία ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΝΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ και την εταιρεία μου».

Παράλληλα, η κυρία Νικολοπούλου τονίζει πως ο Κώστας Βαξεβάνης ψεύδεται όταν λέει ότι «όταν οργανώθηκε το συνέδριο της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, τον Δεκέμβριο του 2011, όπου μίλησε ο σύζυγός μου ως Επιστημονικός Διευθυντής ΙΟΒΕ, εργαζόμουν σε εταιρεία του υπόδικου Κυριάκου Γριβέα. Είχα τη δική μου εταιρεία από το 2008. Είναι ψεύτης και συκοφάντης. Χρησιμοποιεί ονόματα που είναι άσχετα με μένα, όπως η φαρμακευτική εταιρεία NOVARTIS, για να δημιουργήσει εσφαλμένες κακές εντυπώσεις για εμένα, τον σύζυγό μου και τη δραστηριότητά μου. Ψεύδεται όταν λέει ότι το υπουργείο Υγείας, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, διέθεσε 400.000 €. Η εταιρεία μου ποτέ δεν έλαβε αυτό το ποσό. Ανέλαβε τη διαχείριση του έργου και για τις υπηρεσίες της πληρώθηκε από τις χορηγίες που έφερε.
Τα χρήματα της Ε.Ε. στα οποία αναφέρεται χρησιμοποιήθηκαν για να πληρωθούν άλλοι προμηθευτές, όπως ο συνεδριακός χώρος του Μεγάρου Μουσικής, οπτικοακουστικά, οργάνωση της έκθεσης κ.τ.λ.».

Στη μήνυση που έχει καταθέσει η σύζυγος του διοικητή της ΤτΕ αναφέρει ακόμα πως ο Κώστας Βαξεβάνης ψεύδεται όταν λέει ότι «το Υπουργείο Υγείας παραχώρησε το σήμα eHealth Forum σε μένα. Το σήμα μού ανήκει και είναι καταχωρημένο για όλη την Ευρώπη. Επειδή το Υπουργείο Υγείας τότε δεν μπορούσε να χρησιμοποιήσει το σήμα «eHealth Week», το οποίο είναι κατοχυρωμένο σήμα της HIMSS, γιατί δεν είχε τους πόρους να προσλάβει την εταιρεία HIMSS, όπως έκαναν άλλα κράτη της Ε.Ε. στο παρελθόν αλλά και τώρα και να πληρώσει πολλά χρήματα, περίπου 500.000 €, προσφέρθηκα να καλύψω το χρηματοδοτικό κενό που άφηνε η χρηματοδότηση της Ε.Ε. με πόρους που τελικά έφερα με χορηγίες. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το Υπουργείο Υγείας οργάνωσε τελικά ένα εξαιρετικό συνέδριο χωρίς να πληρώσει ούτε ένα ευρώ, συνέδριο εφάμιλλο και καλύτερο άλλων κρατών που πληρώνουν στην HIMSS εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Ψεύδεται όταν λέει ότι η επιχείρησή μου είναι βιτρίνα του συζύγου μου, για να βλάψει εμένα, τον σύζυγό μου, την οικογένειά μου, την εταιρεία μου, τους εργαζομένους της, τους συνεργάτες της και τους πελάτες της. Νόμιμες δραστηριότητες τις παρουσιάζει ως αήθεις και παράνομες, οδηγώντας και χειραγωγώντας τους αναγνώστες του να πιστεύουν ότι είμαστε απατεώνες. Με ψεύδη ανακατεύει ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με μένα και την εταιρεία μου, για να βλάψει εμένα, τον σύζυγό μου, την οικογένειά μου. Παραποιεί λεγόμενα για να εξυπηρετήσει τον στόχο του. Αναφέρει ότι ο σύζυγός μου είπε πράγματα τα οποία δεν είπε ποτέ. Κατηγορεί συλλήβδην όλη τη φαρμακευτική βιομηχανία και την ονομάζει «ύποπτη» για δραστηριότητα που είναι νόμιμη και επιβεβλημένη και ταυτόχρονα προσπαθεί να τους κάνει να μην υποστηρίξουν τις δραστηριότητές μας στο μέλλον, δείχνοντας με το δάχτυλο ωσάν να λέει «θα πάθετε τα ίδια αν ξαναδώσετε λεφτά στη Στουρνάρα»». 

Τι απαντά ο Κώστας Βαξεβάνης

Ο Κώστας Βαξεβάνης με σημερινό του άρθρο έγραψε πως θα πάει στις 12 το μεσημέρι στα δικαστήρια, ενώ έκανε νέα επίθεση στους Γιάννη Στουρνάρα και Σταυρούλα Νικολοπούλου. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Η κυρία Σταυρούλα Νικολοπούλου-Στουρνάρα, σύζυγος του Κεντρικού Τραπεζίτη της χώρας, εκπροσωπώντας προφανώς τα «οικογενειακά συμφέροντα» τα οποία περιγράφονται στο Documento της Κυριακής, κατέθεσε μήνυση εναντίον μου, ζητώντας την ενεργοποίηση του αυτοφώρου και τη σύλληψή μου.

Η οικογένεια Στουρνάρα, φαίνεται πως συνδέεται με τον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου, όχι μόνο με γειτονικά οικόπεδα, φιλία και συγκατοίκηση στα δώματα της εξουσίας, αλλά και την ίδια τακτική. Επιτίθεται σε όποιον δημοσιογράφο περιγράψει απλώς τα έργα και τις ημέρες τους.

Ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος εμφανίζεται από τα στοιχεία του Documento , να ακολουθεί τον ευτελή δρόμο των «ομιλιών» σε συνέδρια τα οποία οργανώνει η σύζυγός του και χρηματοδοτούν οι φαρμακοβιομηχανίες, χωρίς να σέβεται το θεσμικό του ρόλο ή να κρατά τα προσχήματα, δεν τόλμησε να απαντήσει. Η οικογένεια επέλεξε τη μήνυση και τη βία του αυτοφώρου.

Προσπαθούν έτσι να κάνουν δύο πράγματα. Να καλυφθούν στην κοινή γνώμη και τα ευρωπαϊκά όργανα στα οποία είναι υπόλογοι, αλλά και να φοβίσουν. Δεν μπορούν να διανοηθούν πως απλώνονται χέρια πάνω τους και τους ακουμπούν, αυτούς που θεωρούν τον εαυτό τους, μόνιμο φορέα της εξουσίας και τα συμφέροντά τους συμφέροντα της χώρας.

Όποια μέθοδο και να επιλέξουν θα χρειαστεί να απαντήσουν για τις 400.000 ευρώ που πήρε η κυρία Στουρνάρα, επί Υπουργίας Άδωνη Γεωργιάδη, μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ χωρίς διαγωνισμό για «συνέδρια». Να απαντήσουν για τα συνέδρια που οργανώθηκαν με χορηγία φαρμακοβιομηχανιών και την «επιστημονικότητα» που αποκτούσαν με καθηγητές εκλεκτούς της Novartis. Να απαντήσουν γιατί ο Γιάννης Στουρνάρας περιφέρεται σε συνέδρια αγορεύοντας για το φάρμακο και από όλες τις δαπάνες που θεωρεί μεγάλες σε αυτή τη δύσμοιρη χώρα, χαρακτηρίζει χαμηλή και αναγκαία να αυξηθεί, μόνο αυτή για το φάρμακο. Θα χρειαστεί να απαντήσουν για τις «έρευνες αγοράς» που κάνουν οι οικογενειακές επιχειρήσεις με εντολή φαρμακοβιομηχανιών πληρώνοντας γιατρούς.

Η οικογένεια Στουρνάρα δεν δίνει μια νομική μάχη όπως θέλει να δείχνει, αλλά μια μάχη επιβίωσης. Προσπαθεί να διασώσει και να κρύψει τον τρόπο με τον οποίο δρα και λειτουργεί.

Τους ενημερώνω πως αφού θέλουν τόσο πολύ να με πάνε στα δικαστήρια βίαια, με χειροπέδες και φωτογραφίσεις, θα φροντίσω να είμαι εκεί. Στις 12 το μεσημέρι θα είμαι στα δικαστήρια, όπου φαντάζομαι δε θα τολμήσει να είναι ο κύριος Στουρνάρας. Και αφού είναι τόσο πολύ φίλοι και θαυμαστές του «μέντορα» Γιάννου Παπαντωνίου, να τους θυμίσω και την κατάληξή του.

Πηγή: iefimerida.gr

 
Σχόλια