Στο αρχείο η έρευνα για τα capital controls

Στο αρχείο η έρευνα για τα capital controls

Στο αρχείο αγνώστων δραστών τέθηκε η δικογραφία για την επιβολή των capital controls με απόφαση των αρμοδίων εισαγγελικών πηγών. Η αρχειοθέτηση της υπόθεσης έγινε μετά από έρευνες ενός έτους. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές η δικογραφία αρχειοθετείται καθώς δεν προέκυψαν ενδείξεις τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Η έναρξη της εισαγγελικής έρευνας προέκυψε μετά από αναφορές πολιτών, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι η επιβολή capital controls, τον Ιούλιο του 2015 είχε, μεταξύ άλλων, ως αποτέλεσμα να περιέλθουν σε δεινή οικονομική κατάσταση και να μην μπορούν να καλύψουν ακόμα και βασικές καθημερινές τους ανάγκες.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, που διενεργήθηκε με άκρα μυστικότητα, εξετάστηκαν μάρτυρες μεταξύ των οποίων και οικονομολόγοι και συγκεντρώθηκαν έγγραφα από τις αρμόδιες αρχές.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας ερεύνησε εάν οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων ελήφθησαν εξ ανάγκης ή μπορούσαν να αποτραπούν με άλλη λύση. Από τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν όμως δεν προεκυψαν ενδείξεις για τέλεση αξιόποινης πράξης.

Σχόλια