Στο αρχείο οι καταγγελίες του Εισαγγελέα Εφετών, Ιωάννη Αγγελή, για παρεμβάσεις στις υποθέσεις Βγενόπουλου

Στο αρχείο οι καταγγελίες του Εισαγγελέα Εφετών, Ιωάννη Αγγελή, για παρεμβάσεις στις υποθέσεις Βγενόπουλου

Στο αρχείο μπήκαν, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Μανώλη Ρασιδάκη, οι δύο αναφορές του εισαγγελέα εφετών, Ιωάννη Αγγελή, για προσπάθειες παρέμβασης στο έργο του σχετικά με τους χειρισμούς του στην υπόθεση του επιχειρηματία, Ανδρέα Βγενόπουλου.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της σχετικής έρευνας και αν και κλήθηκε, ο εισαγγελέας εφετών, Ιωάννης Αγγελής, δεν προσήλθε να καταθέσει προκειμένου να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες του για τις οποίες είχε ενημερώσει την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου, τον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, ενώ η αναφορά του έφτασε μέχρι και την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

Ο κ. Ρασιδάκης κάλεσε και εξέτασε περίπου 20 δικαστές και εισαγγελείς, οι οποίοι είχαν σε διάφορα δικονομικά στάδια ασχοληθεί με κάποιο κομμάτι από την επίμαχη υπόθεση.

Τελικά, και σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο κ. Ρασιδάκης κατέληξε σε πόρισμα (110 σελίδων), πως ότι οι καταγγελίες του συναδέλφου του δεν ανταποκρίνονται στην αλήθεια. Επιπλέον, σημειώνει πως αυτές μειώνουν και θίγουν την τιμή των δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών που αναφέρονται στην καταγγελία.

«Δεν προέκυψαν παντάπασι ενδείξεις ή υπόνοιες που να πιθαναλογούν έστω τη διάπραξη αξιοποίνων πράξεων εκ μέρους των αναφερομένων εισαγγελικών λειτουργών ως υπόπτων τέλεσης αξιοποίνων πράξεων στις αναφορές του εισαγγελέως Εφετών Ιωάννη Αγγελή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Ρασιδάκης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες μάλιστα, όλοι όσοι πέρασαν τους μήνες που μεσολάβησαν από το γραφείο του ανώτατου εισαγγελέα, ο οποίος διενήργησε την προκαταρκτική εξέταση, δήλωσαν κατηγορηματικά ότι για καμία από τις υποθέσεις που χειρίστηκαν, είτε αφορούσαν τον Ανδρέα Βγενόπουλο και τους συνεργάτες του, είτε άλλους, δέχθηκαν από οποιονδήποτε εισαγγελικό η δικαστικό λειτουργό, και ειδικότερα από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ή τον διευθύνοντα την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών οποιαδήποτε παρέμβαση.

 Σχόλια