Στο διαδικτυακό «σφυρί» εκατοντάδες κρατικά υπερπολυτελή αυτοκίνητα

Στο διαδικτυακό «σφυρί» εκατοντάδες κρατικά υπερπολυτελή αυτοκίνητα

Σε λίγες μέρες η κυβέρνηση θα ανεβάσει ειδική εφαρμογή μέσω της οποίας θα δημοπρατηθούν πολυτελή αυτοκίνητα που είχαν παραχωρηθεί σε δημόσιες υπηρεσίες με στόχο την εξασφάλιση εσόδων.Στο σφυρί βγαίνουν αρχικά 146 κρατικά αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού αλλά και 50 κατασχεμένα. Όπως είχε εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, ο στόλος των κρατικών αυτοκινήτων θα μειωθεί στο μισό και θα πουληθούν 450 από τα 900 οχήματα που διαχειρίζεται το υπουργείο Διοκητικής Ανασυγκρότησης.

Παράλληλα, ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος έχει δώσει εντολή στις υπηρεσίες να προετοιμαστούν για τη λειτουργία της ηλεκτρονικής βάσης δεδομένων μέσω της οποίας θα γίνει η δημοπράτηση των αυτοκινήτων. Μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας θα διασφαλιστεί διαφάνεια στις συναλλαγές με τους ιδιώτες ή τους εμπόρους αυτοκινήτων.

Σύμφωνα με την διαδικασία, οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες ή επιχειρηματίες στο χώρο του αυτοκινήτου θα μπορούν να εγγραφούν στη σχετική φόρμα συμπληρώνοντας τα στοιχεία τους. 30 μέρες μετά την εγγραφή τους θα μπορούν να επισκεφτούν και να αξιολογήσουν ταα αυτοκίνητα. Η διαδικασία της ηλεκτρονικής δημοπράτησης θα διαρκέσει 3 μέρες μετά την πρώτη κατάθεση προσφοράς.

Ο “νικητής” της δημοπρασίας θα μπορεί να καταβάλει το αντίτιμο εντός 10ημερών σε οποιαδήποτε εφορία αλλά αν περάσει αυτό το διάστημα το αυτοκίνητο κατοχυρώνεται στον επόμενο κατά σειρά πλειοδότη. Σύμφωνα με το νόμο, ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει να βγάλει νέες πινακίδες και να ελέγξει το όχημα σε ΚΤΕΟ.

Τα αυτοκίνητα που πρόκειται να δημοπρατηθούν ανήκαν μέχρι πρόσφατα σε διάφορες υπηρεσίες μεταξύ των οποίων και νοσοκομεία. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι Δήμος της Δυτικής Ελλάδας που διέθετε τζιπ 3.000 κυβικών αλλά και ο Δήμος Ζαχάρως στην Ηλεία που είχε τζιπ 4.700 κυβικών.

Σχόλια