Στο εδώλιο εξήντα εισπρακτικές εταιρείες

Στο εδώλιο εξήντα εισπρακτικές εταιρείες

Ενώπιον του εισαγγελέα καλούνται να βρεθούν οι επικεφαλής 60 εισπρακτικών εταιρειών κατηγορούμενοι για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα.

Παράλληλα, οι αρμόδιες Αρχές προτίθενται να διερευνήσουν τυχόν εμπλοκή και εταιρειών κινητής τηλεφωνίας αλλά και τραπεζών για την ίδια υπόθεση.

Προηγήθηκαν ωστόσο οι καταθέσεις από 30 στελέχη εισπρακτικών εταιρειών και σύντομα αναμένεται να δώσουν εξηγήσεις άλλα τόσα.

Την ίδια ώρα, ο εισαγγελέας Γ. Πέτρος εξετάζει 10 δικηγορικές εταιρείες οι οποίες φέρεται να εμπλέκονται στο «παιχνίδι» των οχλήσεων πολιτών με μεθόδους που δεν συνάδουν με το λειτούργημα της δικηγορίας.

Οι αρμόδιες Αρχές προτίθενται μάλιστα, σύμφωνα με το «Έθνος», να διερευνήσουν τυχόν εμπλοκή και εταιρειών κινητής τηλεφωνίας αλλά και τραπεζών για την ίδια υπόθεση.

apofasi dikastirio

Τι αφορά η έρευνα

Η έρευνα των εισαγγελικών ερευνών αφορά αδικήματα όπως εκβίαση, παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου 2, διότι προκύπτει σκοπός οφέλους, παράνομη βία αλλά και σε ορισμένες περιπτώσεις νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Ήδη υπάρχουν αρκετές καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες υπάλληλοι εισπρακτικών εταιρειών παρίσταναν τους δικηγόρους προκειμένου να πιέσουν περισσότερο τους οφειλέτες για την καταβολή των ποσών που χρωστούσαν, ενώ σε μία άλλη περίπτωση, στέλεχος εισπρακτικής κατέθεσε διαταγή πληρωμής για χρέος, χωρίς να είναι ο ίδιος δικηγόρος!

Οι καταγγέλλοντες αναφέρουν ότι οι εργαζόμενοι των εισπρακτικών δεν τηρούν τον νόμο που προβλέπει ότι οι εταιρείες ξεκινούν τις οχλήσεις 10 ημέρες από τη στιγμή που η απαίτηση καθίσταται ληξιπρόθεσμη και συγκεκριμένες ώρες (σ.σ. 9 το πρωί έως 8 το βράδυ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Δικαιοσύνη για πρώτη φορά κινείται μαζικά κατά των εισπρακτικών εταιρειών καθώς μέχρι στιγμής είχαν καταγγελθεί μεμονωμένα παρόμοια περιστατικά.

Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή τον εντοπισμό χρηματικών ποσών που βρέθηκαν σε λογαριασμούς προσώπων τα οποία εμπλέκονται με τις υπό διερεύνηση εισπρακτικές εταιρείες.Σχόλια