Στο εδώλιο (για 1.056) χρυσές λίρες ο Γ. Καρατζαφέρης

Στο εδώλιο (για 1.056) χρυσές λίρες ο Γ. Καρατζαφέρης

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών πρόκειται να κάτσει σε δύο ημέρες ο αρχηγός της «Εθνικής Ενότητας», Γιώργος Καρατζαφέρης, προκειμένου να δικαστεί για ανακριβείς δηλώσεις πόθεν έσχες την τριετία 2010-2012 και για παράνομη συμμετοχή σε off shore εταιρίες.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του zougla.gr, στο επίκεντρο της δικαστικής έρευνας έχουν μπει κάποιες μετοχές της «City Press», για τις οποίες φέρεται να υπάρχει διαδοχική αγοραπωλησία καθώς και 1.056 χρυσές λίρες.

Οι λίρες βρέθηκαν σε θυρίδα της τράπεζας Eurobank η οποία φέρεται να ανήκει στον κ. Καρατζαφέρη και τη σύζυγό του, ενώ η αξία τους υπολογίζεται στις 262.461 ευρώ.

Από τη μεριά του, ο πρόεδρος της Εθνικής Ενότητας, υποστηρίζει ότι οι λίρες δεν ανήκουν στον ίδιο αλλά στον εγγονό του. «Μέσα στη θυρίδα, οι λίρες βρέθηκαν τυλιγμένες μέσα σε εφημερίδες του 80 και του 81. Παράλληλα, στη θυρίδα βρέθηκε και ένα παλιό τσίγκινο κουτάκι, σαν και αυτό που παλιά έβαζαν τον καφέ. Πρόκειται για παλιά πράγματα που είχαν τοποθετηθεί εκεί πριν από αρκετά χρόνια και δεν έχουν καμία σχέση με τον κ. Καρατζαφέρη» σημείωσαν πρόσωπα του περιβάλλοντός του.

Από κακούργημα, πλημμέλημα

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχικές κατηγορίες που βάρυναν τον πολιτικό ήταν κακουργηματικού χαρακτήρα ωστόσο μετατράπηκαν σε πλημμελήματα καθώς φέρεται να μην προέκυψε ίδιον όφελος από εκμετάλλευση της θέσεως του ως βουλευτής ή ευρωβουλευτής.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με το βούλευμα του συμβουλίου εφετών η έρευνα σε βάρος του Γιώργου Καρατζαφέρη συνεχίζεται για δύο υποθέσεις: για κατοχή λιρών που βρέθηκαν σε θυρίδα του και για τις οποίες υποστηρίζει πως είναι του εγγονού του και για μετοχές της City Press, για τις οποίες φέρεται να υπάρχει διαδοχική αγοραπωλησία.

Πηγή: zougla.grΣχόλια