Στο εδώλιο ο επιχειρηματίας Λ. Λαυρεντιάδης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Ανδρεαδάκη

Στο εδώλιο ο επιχειρηματίας Λ. Λαυρεντιάδης για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του Ανδρεαδάκη

Από την αρχή ξεκινάει σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών η δίκη για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος του επιχειρηματία, Αθηναγόρα Ανρεαδάκη.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθεται ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης σε μια διαδικασία η οποία αναμένεται να ξεκινήσει από την αρχή μετά την επ΄αόριστο αναβολή που είχε δοθεί  τον Φεβρουάριο του 2015.

Η δίκη αναμένεται με εξαιρετικό ενδιαφέρον καθώς βάσει της δικογραφίας που είχε σχηματισθεί και είχε αποκαλύψει το ereportaz.gr ο πρώην βαθύπλουτος επιχειρηματίας ήταν εκείνος που είχε δώσει την εντολή προκειμένου να φτάσει το «φονικό» δέμα στο σπίτι του Ανδρεαδάκη, στην Βουλιαγμένη, τον Ιούνιο του 2012.

Η βόμβα ήταν σε μια γλάστρα που και είχε το μήνυμα: «Χαθήκαμε. Ελπίζω να σου αρέσει το δώρο μου. Αν θέλεις κάλεσε με…». Σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση, ο Λαυρεντιάδης φέρεται να έδωσε εντολή για την απόπειρα σε βάρος του Ανδρεαδάκη λόγω προσωπικών διαφορών που φέρεται να είχε με το θύμα.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση, πλην του Λαυρεντιάδη είναι άλλα έξι πρόσωπα, πέντε άντρες μεταξύ των οποίων ένας 44χρονος πυροσβέστης και μία 27χρονη γυναίκα. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται ότι ο Λαυρεντιάδης ανέθεσε τον Μάιο του 2012 σε έναν από τους εμπλεκόμενους, έναν 49χρονο, να εκτελέσει το «συμβόλαιο θανάτου», έναντι τιμήματος 50.000 ευρώ.

Ανακάλεσε ο Ανδρεαδάκης 

Ωστόσο το 2014, δύο χρόνια μετά την δολοφονική απόπειρα σε βάρος του και ενώ στις αρχικές του καταθέσεις ήταν «λάβρος» κατά του επιχειρηματία, ο Ανδρεαδάκης εμφανίσθηκε στις δικαστικές Αρχές και προχώρησε σε δήλωση-ανάκλησης, αθωώνοντας ουσιαστικά τον Λ. Λαυρεντιάδη.

Ανέφερε: «Είναι ευνόητο ότι λόγω της σύγχυσης στην οποία βρισκόμουν , των αφόρητων πόνων και της βαριάς φαρμακευτικής αγωγής στην οποία υποβαλλόμουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, και του7 φόβου για τη ζωή μου και την σωματική ακεραιότητα οικείων μου , παρεισέφρησαν ακουσίως εσφαλμένες εκτιμήσεις ή κρίσεις στις καταθέσεις μου σχετικά με τον κ. Λαυρεντιάδη… Κοιτώντας ξανά με ηρεμία τα γεγονότα, μετά από όλο αυτό το χρονικό διάστημα και επιχειρώντας να συνθέσω όσα δεδομένα είναι γνωστά σε εμένα τόσο πριν όσο και μετά την επίθεση, οφείλω και έναντι της συνείδησής μου να τονίσω, ότι είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι ο κ. Λαυρεντιάδης δεν είχε ούτε έχει οποιονδήποτε λόγο να με εχθρεύεται αφού ούτε διαφορές είχαμε, ενώ και πριν και μετά από την επίθεση ουδέποτε δέχτηκα οιαδήποτε απειλή εξ αυτού και του περιβάλλοντός του… Γι’ αυτό οφείλω να δηλώσω ενώπιον σας ότι πιστεύω ότι είναι αθώος της σε βάρος μου εγκληματικής ενέργειας..Εν κατακλείδι εκφράζω με όλη τη δύναμη της ψυχής μου , την απόλυτη βεβαιότητα για την μη ανάμειξη του κ. Λαυρεντιάδη στην σε βάρος μου εγκληματική ενέργεια ….και δηλώνω πως ουδεμία αξίωση έχω ή διατηρώ εναντίον του…».

Το δικαστήριο και η αναβολή

Έστω και έτσι η δίκη ξεκίνησε έως ότου αναβληθεί επ’ αόριστο τον Φεβρουάριο του 2015, ένα μήνα μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου. Τα ερωτήματα, όπως έχουν διατυπωθεί από νομικούς κύκλους, για την συγκεκριμένη υπόθεση είναι πολλά και είχαν δημοσιεθεί μέσω σχετικού ρεπορτάζ του ereportaz.

Aξίζει να σημειωθεί πάντως ότι τον Φεβρουάριο του 2012 και ενώ η δικαστική έρευνα που είχε ως αποτέλεσμα ο Λαυρεντιάδης να καταλήξει στη φυλακή εκείνος πρότεινε στον Ανδρεαδάκη να συνεργαστούν επαγγελματικά και συγκεκριμένα να αναλάβει μια φαρμακευτική εταιρεία ΑLAPIS.

Ο Ανδρεαδάκης προχώρησε σε οικονομικό έλεγχο της εν λόγω εταιρείας και διαπίστωσε ότι υπήρχαν αρκετές οφειλές με αποτέλεσμα να απορρίψει την πρόταση που του είχε γίνει.

Προς το τέλος Μαρτίου 2012 ο Ανδρεαδάκης πληροφορήθηκε ότι υπάλληλοι της φαρμακευτικής εταιρείας διέδιδαν συκοφαντίες σε βάρος του πατέρα του, με αποτέλεσμα να έρθει σε ρήξη με τον Λαυρεντιάδη. Έκτοτε η μεταξύ τους επικοινωνία γινόταν σε τυπικά πλαίσια ενώ η τελευταία φορά που συνομίλησαν ήταν έναν μήνα πριν την φονική επίθεση.Σχόλια