Στο Εφετείο Αθηνών θα διεξαχθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής

Στο Εφετείο Αθηνών θα διεξαχθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής

Στο Εφετείο της Αθήνας μεταφέρεται η δίκη της Χρυσής Αυγής. Μετά τα συνεχή αιτήματα της πολιτικής αγωγής και παρά τις αντικρουόμενες τοποθετήσεις του πρόσφατου παρελθόντος για το ποιος έχει την αρμοδιότητα να αποφασίσει για το πού θα διεξαχθεί η δίκη, ο υπουργός Δικαιοσύνης πήρε τελικά την απόφαση και όρισε την αίθουσα Τελετών του Εφετείου Αθηνών για την εκδίκασή της.
Σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης αναφέρεται ότι η απόφαση ελήφθη: «μετά από αποστολή σχετικού εγγράφου του Προέδρου του Τριμελούς Συμβουλίου Διεύθυνσης του Εφετείου Αθηνών, το οποίο διαπιστώνει την αντικειμενική αδυναμία διεξαγωγής σε εύλογο χρόνο της δίκης για ανθρωποκτονία του Παύλου Φύσσα και για άλλες αξιόποινες πράξεις μελών της Χρυσής Αυγής. Σε περίπτωση δυσχερειών με πράξη του ίδιου του Προέδρου η εκδίκαση θα μπορεί να μεταφέρεται σε άλλη κατάλληλη αίθουσα, όπως αυτή των φυλακών Κορυδαλλού.

Σε επικοινωνία του με τον Υπουργό Δικαιοσύνης ο Πρόεδρος κ. Ν. Δαύρος επισήμανε ότι θα ληφθεί κάθε δυνατή μέριμνα για την επιτάχυνση της δίκης, με την εγγύηση διαφύλαξης όλων των διαδικαστικών όρων.»


Σχόλια