Στο έλεος της φωτιάς δασικές εκτάσεις της Ζακύνθου – Μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης – Σε ύφεση Καρέας, Νεάπολη και Μαλακάσα

Στο έλεος της φωτιάς δασικές εκτάσεις της Ζακύνθου – Μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης – Σε ύφεση Καρέας, Νεάπολη και Μαλακάσα

Toυλάχιστον 10 οχήματα και 30 άνδρες της Πυροσβεστικής καθώς και ένα υδροφόρο όχημα επιχειρούν να αντιμετωπίσουν την πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα του Σαββάτου στο Καλαμάκι Ζακύνθου και μέχρι αυτή τη στιγμή κατακαίει δασικές εκτάσεις.

Στην επιχείρηση συμμετέχει και ένα Canadair ωστόσο, τόσο το εξαιρετικά δύσβατο της περιοχής όσο και οι ισχυροί άνεμοι καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο το έργο της κατάσβεσης.Υποχωρούν τα μέτωπα σε Νεάπολη Λακωνίας, Καρέα, Μαλακάσα και Σκύρο

► Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, σε ύφεση βρίσκονται οι τέσσερις μεγάλες πυρκαγιές που ξέσπασαν την Παρασκευή. Συγκεκριμένα, σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στο Φαρακλό, στη Νεάπολη Λακωνίας.

► Σε ύφεση βρίσκεται επίσης η πυρκαγιές που ξέσπασαν σε δασικές εκτάσεις του Καρέα και της Μαλακάσας Αττικής καθώς επίσης και σε περιοχή χαμηλής βλάστησης στην Ατσίτσα της Σκύρου.

► Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε στις 23.30 το βράδυ του Σαββάτου η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι της ίδιας ημέρας στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης του νομού Ηλείας. Στο σημείο παραμένουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις υπό το φόβο αναζωπυρώσεων.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και σήμερα

Πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς προβλέπει για σήμερα, Κυριακή η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
imageΣχόλια