Στο έλεος της κρατικής ανικανότητας 300 άτομα  στην Αρέντα Αιτωλοακαρνανίας λόγω τεράστιας κατολίσθησης

Στο έλεος της κρατικής ανικανότητας 300 άτομα στην Αρέντα Αιτωλοακαρνανίας λόγω τεράστιας κατολίσθησης

Πλήρως αποκομμένοι βρίσκονται από τα ξημερώματα οι τουλάχιστον 250 κάτοικοι του χωριού Αρέντα Αιτωλοακαρνανίας, λόγω τεράστιων όγκων βράχων και χωμάτων που κατέπεσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας εξ αιτίας ισχυρών βροχοπτώσεων και κυριολεκτικά έθαψαν σε δυο σημεία τον κεντρικό δρόμο που συνδέει το ορεινό χωριό με τον… υπόλοιπο κόσμο.

Κάτοικος του χωριού η κ. Κοκκώση περιγράφει στο ereportaz την κυριολεκτικά απίστευτη καταστροφή που έχει συμβεί στον μοναδικό οδικό άξονα της περιοχής, αλλά και την χαρακτηριστική ολιγωρία της Περιφέρειας η οποία δήλωσε αδυναμία να στείλει στο σημείο χωματουργικά μηχανήματα για τη διάνοιξη του δρόμου, με αποτέλεσμα ουδείς αυτή τη στιγμή να γνωρίζει το πώς, πότε και ποιος τελικά θα αναλάβει την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

«Είμαστε περίπου 300 άτομα αυτή τη στιγμή παντελώς αποκλεισμένοι στο χωριό, οι περισσότεροι μόνιμοι κάτοικοι αλλά και πάρα πολλοί επισκέπτες και φυσικά πολλά παιδιά αλλά και ηλικιωμένοι και αν οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη προκύψει είναι απολύτως αδύνατον να πλησιάσει κάποιο όχημα έκτακτης ανάγκης», λέει χαρακτηριστικά, εκφράζοντας την απελπισία της καθώς, κανένα «πράσινο φως» δεν φαίνεται από το κράτος για τη λύση ενός προβλήματος το οποίο ωστόσο συμβαίνει πάρα πολύ συχνά.

«Κάθε χρόνο έχουμε τέτοια περιστατικά» λέει η κ. Κοκκώση, «φέτος όμως η κατολίσθηση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, αφού πραγματικά εξαφάνισε σε δυο σημεία τον μοναδικό μας δρόμο».

Την ίδια στιγμή οι κάτοικοι εκφράζουν την αγωνία τους και για το ότι ο ίδιος δρόμος έχει αρχίσει να παρουσιάζει φαινόμενα καθίζησης, κάτι που κάνει την προσέγγιση βαρέων χωματουργικών μηχανημάτων εξαιρετικά προβληματική και τους χειριστές τους να δείχνουν χαρακτηριστική απροθυμία να εργαστούν στο σημείο λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας, τόσο για τους ίδιους όσο και για τα πανάκριβα μηχανήματα που χειρίζονται.

Άτομα του Δήμου που βρίσκονται στο σημείο επιθεωρούν το μέγεθος της ζημιάς η οποία, όπως όλα δείχνουν, δεν πρόκειται να αποκατασταθεί σε κάποιο άμεσο χρόνο, με τους εκατοντάδες κατοίκους να μη μπορούν να κάνουν τον παραμικρό εφοδιασμό σε ο,τιδήποτε και τους αποκλεισμένους επισκέπτες να μη γνωρίζουν πότε θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους.Σχόλια