Στο φώς εργαστήριο πλαστών εγγράφων στην Κυψέλη

Στο φώς εργαστήριο πλαστών εγγράφων στην Κυψέλη

Ένα οργανωμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων, εντοπίσθηκε τη Δευτέρα το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, σε διαμέρισμα στην Κυψέλη.

Συνελήφθη ένας 27χρονος Ρουμάνος, ενώ συγκατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι τρεις  επιπλέον αλλοδαποί, εκ των οποίων ένας Ιρανός, ένας Αφγανός και ένας Πακιστανός.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, της διευκόλυνσης της παράνομης εισόδου-εξόδου στη χώρα μας προσώπων τρίτων χωρών, καθώς και για κατοχή εγγράφων τρίτων προσώπων.

Ειδικότερα, ύστερα από πολυήμερη έρευνα του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, για υπόθεση διακίνησης πλαστών εγγράφων, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και πιστοποιήθηκε η εγκληματική δράση των κατηγορουμένων. Εντοπίσθηκε επιπλέον διαμέρισμα στην Κυψέλη, εντός του οποίου είχαν εγκαταστήσει ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων

Όπως εξακριβώθηκε από την έρευνα, οι δράστες πλαστογραφούσαν ταξιδιωτικά και κάθε είδους νομιμοποιητικά για την παραμονή στη χώρα μας έγγραφα, τα οποία πωλούσαν στους ενδιαφερόμενους, έναντι χρηματικού ποσού ύψους από 500 έως 1.200 ευρώ, ανάλογα με το είδος και την φερόμενη ως χώρα έκδοσης.

Για το σκοπό αυτό είχαν εγκαταστήσει στην οικία του συλληφθέντα στην Κυψέλη, ένα πλήρως οργανωμένο εργαστήριο κατάρτισης πλαστών εγγράφων, αποτελούμενο μεταξύ άλλων από δύο φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δύο εκτυπωτές, έναν θερμοκολλητή, τρεις φορητές συσκευές αποθήκευσης (USB) και διάφορα εργαλεία παραχάραξης εγγράφων.

Από την έρευνα στο διαμέρισμα, βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν εκατοντάδες ψηφιακά αρχεία με ταξιδιωτικά έγγραφα, πλήθος φωτογραφιών τρίτων προσώπων τύπου διαβατηρίου, δύο έντυπα δελτία ταυτότητας Ρουμανίας, μία έντυπη άδεια ικανότητας οδήγησης Ελλάδος, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 250 ευρώ.

Ο αναζητούμενος Ιρανός, είχε κατά το παρελθόν κατηγορηθεί για τα ίδια αδικήματα και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι, ενώ σε βάρος του Αφγανού εκκρεμεί το μέτρο της διοικητικής απέλασης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.


Σχόλια