Στο κελί του Δουρή θα κρατείται ο πα-τέρας της Άννυ

Στο κελί του Δουρή θα κρατείται ο πα-τέρας της Άννυ

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκε στις φυλακές Κέρκυρας ο 27χρονος βιολογικός πατέρας της μικρής Άννυ, που τεμάχισε την τετράχρονη και στη συνέχεια σκόρπισε τα κομμάτια της σε κάδους στο κέντρο της Αθήνας, σοκάροντας την κοινή γνώμη.

Ο 27χρονος που με τις πράξεις του έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο, έφτασε στις φυλακές της Κέρκυρας λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, φορώντας κουκούλα, ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές από το σημείο, θα διαμένει στο κελί του Μανώλη Δουρή, όπου θα κρατείται μόνος, για λόγους ασφαλείας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι δε θα προαυλίζεται μαζί με τους υπόλοιπους κρατούμενους, ενώ θα βρίσκεται υπό 24ωρη παρακολούθηση εντός και εκτός του κελιού του, προκειμένου να διασφαλιστεί η σωματική του ακεραιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι στις φυλακές Κέρκυρας είχε μεταφερθεί αρχικά και ο Μανώλης Δουρής, ο οποίος είχε καταδικαστεί για το θάνατο του 6χρονου γιου του, που είχε βρεθεί νεκρός στις 31 Δεκεμβρίου 1993, ενώ αποδείχτηκε ότι είχε υποστεί και σεξουαλική κακοποίηση από τον πατέρα του.

douris

Ο Δουρής τότε οδηγήθηκε στις φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Κέρκυρα, όπου διαμορφώθηκε ειδικός χώρος για την κράτησή του. Ωστόσο, κατά τη μεταγωγή του, ο Δουρής ξυλοκοπήθηκε από άλλους κρατούμενους, με το πρόσωπό του να είναι παραμορφωμένο από τα χτυπήματα και γεμάτο αίματα όταν κατέβηκε από την κλούβα.

Ο Δουρής κακοποιήθηκε, βιάστηκε και ξυλοκοπήθηκε από τους βαρυποινίτες και όσο καιρό βρισκόταν μέσα στη φυλακή, με τις αρχές να αναγκάζονται να τον μετακινούν κάθε λίγο. Ενδεικτικό είναι ότι μέσα σε δύο χρόνια άλλαξε τέσσερα διαφορετικά σωφρονιστικά ιδρύματα.

Τελικά, στις 24 Φεβρουαρίου του 1996, σχεδόν δύο χρόνια μετά τη δολοφονία του γιου του, ο Δουρής βρέθηκε κρεμασμένος μέσα στο κελί του στις φυλακές της Τρίπολης, με τον άγραφο νόμο της φυλακή σύμφωνα με τον οποίο οι παιδοκτόνοι δε συγχωρούνται, να εφαρμόζεται στην περίπτωσή του, αν και ο θάνατός του θεωρήθηκε αυτοχειρία.

Διαβάστε επίσης: «Νόμιζα ότι θα αναστηθεί»Σχόλια