Στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο δεκάδες πρόσφυγες & μετανάστες από την Ειδομένη

Στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο δεκάδες πρόσφυγες & μετανάστες από την Ειδομένη

Λεωφορείο με δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες από την Ειδομένη, κατέφτασε λίγο πριν τις 8 το βράδυ στο κλειστό γήπεδο του Τάε Κβο Ντο στο Φάληρο, ενώ τα δρομολόγια αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ώρες.

Η κυβέρνηση, φαίνεται πως έλαβε την απόφαση να μεταφερθούν στην Αθήνα οι πρόσφυγες και μετανάστες, προκειμένου να εκτονωθεί το τεταμένο κλίμα που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα στην Ειδομένη, μετά και το θάνατο 22χρονου μαροκινού οικονομικού μετανάστη από ηλεκτροπληξία στην ουδέτερη ζώνη, στα σύνορα Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

1

Νωρίτερα σήμερα επικράτησε ένταση στην περιοχή, όταν μετανάστες προσπάθησαν να περάσουν στο έδαφος της ΠΓΔΜ μαζί με πρόσφυγες, και οι δυνάμεις Ασφαλείας της ΠΓΔΜ τους εμπόδισαν, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πετροπόλεμος και να σημειωθούν μικροεπεισόδια.

Υπενθυμίζεται πως τα σύνορα με την ΠΓΔΜ, που ως ένδειξη διαμαρτυρίας είχαν αποκλειστεί από Ιρανούς γιατί δεν επιτρέπονταν η διέλευσή τους, άνοιξαν το βράδυ της Πέμπτης, με αποτέλεσμα από νωρίς το πρωί της επόμενης ημέρας πρόσφυγες και μετανάστες να συνωστιστούν και πάλι μπροστά από το συρματόπλεγμα, δημιουργώντας μια ασφυκτική κατάσταση.

3

Με βάση στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας, από το βράδυ της Πέμπτης έως σήμερα το πρωί έχουν περάσει στη γειτονική χώρα περίπου 1.100 άτομα. Την ίδια ώρα, άλλοι 1.775 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν σήμερα από το Αιγαίο στο λιμάνι του Πειραιά.Σχόλια