Στο Μαξίμου αυτή την ώρα το μπλόκο της Νίκαιας – ΦΩΤΟ

Στο Μαξίμου αυτή την ώρα το μπλόκο της Νίκαιας – ΦΩΤΟ

Στις 10:10 οι αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας συγκεντρώθηκαν στην αρχή της Ηρώδου Αττικού προκειμένου να πάνε στο Μέγαρο Μαξίμου για τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Οπως και στην προηγούμενη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός με τους εκπροσώπους των άλλων μπλόκων τα μέτρα ασφαλείας είναι δρακόντεια με την αστυνομία να έχει κλείσει το δρόμο έξω από το Μέγαρο Μαξίμου με κλούβες, ενώ γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος σε όποιον θέλει να περάσει.

ο Να υπενθυμίσουμε στο σημείο αυτό πως η συνάντηση των αγροτών με τον Πρωθυπουργό θα έχει  βασικούς της άξονες τα παρακάτω ζητήματα:

  • Ν’ αποσυρθεί το σχέδιο της κυβέρνησης για το Ασφαλιστικό.
  • Να καταργηθεί η φορολόγηση από το πρώτο ευρώ που αποφάσισε η προηγούμενη κυβέρνηση και υλοποιεί η σημερινή. Να καταργηθούν τα τεκμήρια διαβίωσης. Αφορολόγητο ατομικό αγροτικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Να αποσυρθούν τα σχέδια της κυβέρνησης για αύξηση της φορολογίας κ.λπ.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο. Μείωση του αγροτικού ρεύματος. Κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια.
  • Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων και ψαράδων.
  • Κατάργηση του φόρου στο κρασί. Ν’ αποσυρθούν τα νέα μέτρα για φορολογία στο τσίπουρο.

 

 

Σχόλια