Στο Μέγαρο Μαξίμου οι ξενοδοχοϋπάλληλοι – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

Στο Μέγαρο Μαξίμου οι ξενοδοχοϋπάλληλοι – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

Έξω από το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκονται οι ξενοδοχοϋπάλληλοι και όπως εξηγούν «η απαράδεκτη απόφαση να κλέψουν τα λεφτά από το εφάπαξ» ήταν αυτή που τους οδήγησε στην κινητοποίηση.

Οι εργαζόμενοι στον τουρισμό-επισιτισμό ζητούν, επίσης, αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές παροχές και δουλειά με δικαιώματα για όλους.

Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σχεδιάζουν τα σωματεία Επισιτισμού, Τουρισμού, Ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων του νομού Αττικής, όπως τόνισε ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής, μετά τα συνάντηση που είχαν σήμερα το πρωί με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού Ελενα Κουντουρά.

Σε συνέχεια του συμβολικού αποκλεισμού του υπουργείου από μέλη του συνδικάτου, που έχουν προκηρύξει για σήμερα 24ωρη απεργία στα ξενοδοχεία της Αττικής, η Ελενα Κουντουρά τους δέχτηκε στο γραφείο της προκειμένου να ακούσει τα αιτήματά τους. Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργίου, ο οποίος ενημέρωσε τους συγκεντρωμένους για τη συνάντηση, η υπουργός τούς είπε ότι «πάντα στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων» και τους παράπεμψε στον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο.

Όπως υποστήριξε ο κ. Παπαγεωργίου, αυτή η εξέλιξη δεν ικανοποιεί τα συνδικάτα, που κάνουν λόγο για διγλωσσία και αθέτηση των υποσχέσεων της κυβέρνησης, και προειδοποιούν για κλιμάκωση των δράσεων.

Νωρίτερα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αντιπρόεδρος του συνδικάτου Γιώργος Στεφανάκης, ανέφερε ότι αιτία της σημερινής διαμαρτυρίας είναι «το νέο μέτρο που ετοιμάζονται να πάρουν εναντίον μας, με την κατάργηση του εφάπαξ στην 20ετία. Κλέβουν τον κόπο και τον ιδρώτα πολλών γενεών ξενοδουπαλλήλων».Σχόλια