Στο νοσοκομείο άνδρας από βλήμα που εποστρακίστηκε σε… «αλεξίσφαιρο» αρμαντίλλο

Στο νοσοκομείο άνδρας από βλήμα που εποστρακίστηκε σε… «αλεξίσφαιρο» αρμαντίλλο

Στο νοσοκομείο με σοβαρό τραύμα στο πρόσωπο κατέληξε ένας άνδρας από το Τέξας όταν, μια από τις τρεις σφαίρες που έριξε για να σκοτώσει έναν αρμαντίλλο εποστρακίστηκε στο σχεδόν… αλεξίσφαιρο σώμα του… ιδιαίτερου αυτού τρωκτικού και τον κτύπησε στο σαγόνι.

Το απίστευτο περιστατικό, που ωστόσο δεν είναι το πρώτο, συνέβη την Πέμπτη στην πόλη Marietta και σύμφωνα με τον τοπικό σερίφη, ο άνδρας πυροβόλησε τρεις φορές εναντίον του ζώου το οποίο εκείνη τη στιγμή επιδιδόταν στο… γνωστό έργο του, να καταστρέφει δηλαδή ολοσχερώς κήπους με λουλούδια και κηπευτικά. Μια από τις σφαίρες δεν κατάφερε να διαπεράσει τον εξωτερικό θώρακα του αρμαντίλλο, γλίστρησε πάνω σε αυτόν, άλλαξε κατεύθυνση και βρήκε τον άτυχο άνθρωπο στο πηγούνι, προκαλώντας του σημαντικές βλάβες.

Αξίζει να σημειωθεί πως αντίστοιχο περιστατικό συνέβη τον προηγούμενο Απρίλιο στην πολιτεία της Τζόρτζια όταν ένας άλλος άνδρας, πάλι προσπαθώντας να εξολοθρεύσει αρμαντίλλους τελικά κατάφερε να στείλει στο νοσοκομείο την… πεθερά του. Τότε ο άνδρας είχε πυροβολήσει με ένα πιστόλι και από απόσταση 90 περίπου μέτρων, η σφαίρα αναπήδησε πάνω στο τρωκτικό, και μπήκε μέσα στο σπίτι από την πίσω πόρτα τραυματίζοντας τελικά την άτυχη 74χρονη στην πλάτη, ευτυχώς όχι σοβαρά.

Οι ειδικοί επάνω στα άγρια ζώα προειδοποιούν πως η χρήση όπλου αποδεικνύεται εξαιρετικά προβληματική μέθοδος για την εξόντωση των αρμαντίλλο. Τα συγκεκριμένα τρωκτικά θεωρούνται όχι μόνο επιβλαβή για τις καλλιέργειες αλλά και ιδιαίτερα επικίνδυνα για την ανθρώπινη υγεία καθώς συνδέονται άμεσα με τη μετάδοση της λέπρας στον άνθρωπο.

 Σχόλια