Στο Νταβός η τελική αναμέτρηση για το ασφαλιστικό

Στο Νταβός η τελική αναμέτρηση για το ασφαλιστικό

Στις όχθες του ποταμού Λαντβάσσερ στις ελβετικές Άλπεις, στην ψηλότερη πόλη της Ευρώπης, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με την Κριστίν Λανγκάρντ, τον αμερικανό πρόεδρο Μπάρακ Ομπάμα και τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Με τον τελευταίο μάλιστα θα βρεθούν τετ-α-τετ στο πάνελ του Νταβός στη γνωστή ετήσια αλλά «κλειστή» συνάντηση των παγκόσμιων ηγετών.

Παρά τις χθεσινές πληροφορίες του Reuters ότι το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό γίνεται δεκτό, τουλάχιστον όσον αφορά στην ευρύτερη αρχιτεκτονική του, από τους θεσμούς ο αρμόδιος υπουργός Γιώργος Κατρούγκαλος, από το Βερολίνο, όπου συμμετείχε στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, δήλωσε στο ΑΠΕ, ότι «σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση, έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε».

Την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Κατρούγκαλος θα συναντηθεί στο Παρίσι με τους ομολόγους του της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Πορτογαλίας. Σε εξέλιξη είναι και η ευρωπαϊκή περιοδεία του έλληνα υπ. Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου. Μετά τη συνάντησή του με τον Μ. Παντοάν στην Ιταλία, χθες συναντήθηκε με τον Μ. Σεντένο στη Λισσαβώνα και σήμερα θα συναντηθεί με τον Μισέλ Σαπέν στο Παρίσι.Σχόλια