Στο «παρά πέντε» απετράπη πυρηνικός πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Πακιστάν

Στο «παρά πέντε» απετράπη πυρηνικός πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Πακιστάν

Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες οι σχέσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και το Πακιστάν, καθώς μια ψεύτικη είδηση που κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο, λίγο έλειψε να οδηγήσει τις δύο χώρες σε πυρηνική σύρραξη, με απρόβλεπτες συνέπειες.

Η ιστορία ξεκινά την περασμένη Τρίτη (20/12/2016), όταν η ιστοσελίδα AWD News, δημοσίευσε μια ανάρτηση, η οποία επικαλείτο δήθεν δήλωση του Ισραηλινού υπουργού Άμυνας, ο οποίος είχε πει πως «αν το Πακιστάν στείλει επίγειες δυνάμεις στη Συρία τότε θα καταστρέψουμε τη χώρα αυτή με πυρηνική επίθεση».

Όπως ήταν φυσικό, η «είδηση» έγινε γνωστή και στην κυβέρνηση του Ισλαμαμπάντ, η οποία εξοργίστηκε και διά στόματος του Πακιστανού υπουργού Άμυνας Καγουάγια Μοχάμαντ Ασίφ απάντησε μέσω twitter στις 23/12/2016 στο Τελ Αβίβ ως εξής: «Το Ισραήλ δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι το Πακιστάν διαθέτει και αυτό πυρηνικά».

Ωστόσο, το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας ανταπάντησε αμέσως μετά, ανακοινώνοντας πως τέτοιου είδους δηλώσεις δεν είχαν γίνει ποτέ από τον αρμόδιο υπουργό και επιβεβαιώνοντας πως τα όσα μετέδωσε το δίκτυο AWD News δεν ήταν τίποτε άλλο παρά μια ψευδής είδηση (hoax).

ΠΗΓΗ : Newsbomb.grΣχόλια