Στο Πεκίνο τον Ιούνιο ο Τσίπρας μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Cosco – Τον προσκάλεσε ο Κινέζος πρωθυπουργός

Στο Πεκίνο τον Ιούνιο ο Τσίπρας μετά την υπογραφή της συμφωνίας με την Cosco – Τον προσκάλεσε ο Κινέζος πρωθυπουργός

Επίσκεψη στο Πεκίνο θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τον Ιούνιο, αποδεχόμενος την πρόσκληση του Κινέζου ομολόγου του, Λι Κετσιάνγκ.

Αναλυτικότερα, ο κ. Τσίπρας, είχε νωρίτερα σήμερα συνάντηση με τον επικεφαλής της Cosco στο Μέγαρο Μαξίμου, στο πλαίσιο της υπογραφής της συμφωνίας του ΤΑΙΠΕΔ με την Cosco για τον ΟΛΠ.

Στο πλαίσιο της υπογραφής της συμφωνίας, ο κ. Τσίπρας δέχθηκε μήνυμα του Κινέζου ομολόγου του, στο οποίο δίνεται έμφαση στη σημασία των ελληνο – κινεζικών σχέσεων και τη δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης των δύο χωρών, και το οποίο περιλάμβανε και πρόσκληση στον Έλληνα πρωθυπουργό στο Πεκίνο, την οποία και αποδέχθηκε.

Μιλώντας νωρίτερα για την υπογραφή της συμφωνίας, ο κ. Τσίπρας τη χαρακτήρισε κίνηση που θα καταστήσει το δρόμο του Μεταξιού συντομότερο, ενώ σημείωσε ότι η Ελλάδα εισέρχεται σε μια νέα φάση, όπου η έμφαση δίνεται στην ανασυγκρότηση και την ανάκαμψη της οικονομίας.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι η επένδυση αυτή θα αποτελέσει αφετηρία για την προσέλκυση και άλλων επενδύσεων, ενώ πρόσθεσε ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι η διασφάλιση των εργασιακών σχέσεων και της προστασίας του περιβάλλοντος.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Cosco, Xu Lirong δήλωσε ότι είναι τιμή προς τον όμιλο το γεγονός ότι η κυβέρνηση επέλεξε το Μέγαρο Μαξίμου για να γίνει η υπογραφή της συμφωνίας.Σχόλια