«Στο πόδι» η Πυροσβεστική: Καλύτερη η εικόνα των πύρινων μετώπων σε Λευκάκια & Ασίνη Αργολίδας – Σε εξέλιξη φωτιά σε Πόρτο Χέλι & Πυθαγόρειο Σάμου

«Στο πόδι» η Πυροσβεστική: Καλύτερη η εικόνα των πύρινων μετώπων σε Λευκάκια & Ασίνη Αργολίδας – Σε εξέλιξη φωτιά σε Πόρτο Χέλι & Πυθαγόρειο Σάμου

Καλύτερη είναι η εικόνα στις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν νωρίτερα στην Ασίνη και τα Λευκάκια του Δήμου Ναυπλιέων, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της Πυροσβεστικής, μετά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, των πολιτών της περιοχής, αλλά και με τη συμβολή των εναέριων μέσω.

Σημειώνεται ότι τα πύρινα αυτά μέτωπα θεωρούνται εξαιρετικά επικίνδυνα, καθώς καίνε μέσα σε κατοικημένες περιοχές απειλώντας σπίτια. Μέχρι στιγμής πάντως, η φωτιά προκάλεσε ζημιές σε αυλές, χωρίς όμως να έχουν καεί σπίτια.

Σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος, εξήρε τις προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων και έδωσε τα συγχαρητήριά του τόσο στον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, αρχιπύραρχο Κωνσταντίνο Γιόβα, όσο και στους πυροσβέστες, για τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλουν σε όλα τα μέτωπα.

Σημειώνεται ότι στο σημείο παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, που επιχειρούν για την πλήρη κατάσβεση και για το ενδεχόμενο αναζωπυρώσεων, ενώ τα τρία πυροσβεστικά αεροσκάφη που επιχειρούσαν νωρίτερα στην περιοχή επιχειρούν πλέον στο Πόρτο Χέλι, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη πυρκαγιά σε δασική έκταση.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της πυροσβεστικής, η πυρκαγιά στο Πόρτο Χέλι δεν είναι κοντά σε κατοικημένη περιοχή, ενώ στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 8 οχήματα, επτά άτομα πεζοπόρο τμήμα, καθώς και τρία αεροσκάφη.

Σε ό, τι αφορά στην πυρκαγιά στο Μενίδι, στους πρόποδες της Πάρνηθας, τέθηκε υπό μερικό έλεγχο γύρω στις 16.30 το απόγευμα.

Τέλος, πυρκαγιά σε δασική έκταση βρίσκεται σε εξέλιξη και στο Πυθαγόρειο Σάμου και συγκεκριμένα στην περιοχή Πούντες. Στο σημείο επιχειρούν 15 πυροσβέστες με επτά οχήματα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.Σχόλια