Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας

Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε λίγο μετά τις 18.00 ο Αλέξης, όπου, κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, θα λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, ενώ στις 20.00, ο κ. Τσίπρας αναμένεται να ορκιστεί Πρωθυπουργός.

Νωρίτερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε συνάντηση με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, κατά την οποία επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι απαιτούνται σταθερά βήματα, ώστε να σταματήσει ο λαός να ματώνει.

«Έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία με σταθερά βήματα και σε βάθος τετραετίας να υλοποιήσουμε τη βασική μας δέσμευση, που είναι να δώσουμε τον έντιμο αγώνα και να ματώσουμε αν χρειαστεί για να σταματήσει ο λαός μας να ματώνει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Έχουν διαψευστεί όσοι έφτιαξαν σχέδια επί χάρτου για σενάρια παρένθεσης», σημείωσε ακόμη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μετά τη συνάντηση γνωστοποίησε ότι η νέα κυβέρνηση θα ανακοινωθεί αύριο ή την Τετάρτη το πρωί, ενώ εξέφρασε την ελπίδα οι βουλευτές να αντιληφθούν το μήνυμα του λαού για εθνική ομοψυχία και «να στηρίξουν την κυβέρνηση που επέλεξε ο ελληνικός λαός». Ο κ. Καμμένος κάλεσε μάλιστα την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, να βάλει στην άκρη τον Ευάγγελο Βενιζέλο και να τον διώξει από το κόμμα.

Τσίπρας: Να προχωρήσουμε ενωμένοι σε βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις, για να βγούμε από την κρίση

Στην εισήγησή του στο πολιτικό όργανο εκλογικής ευθύνης νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «ο ελληνικός λαός έδωσε μια καθαρή λαϊκή εντολή, για να προχωρήσουμε ενωμένοι σε βαθιές τομές και μεταρρυθμίσεις, για να βγάλουμε τη χώρα από την κρίση». Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Τσίπρας, αναφέρθηκε επίσης στον ρόλο που καλείται να παίξει το νέο κυβερνητικό σχήμα, διορθώνοντας αστοχίες και αδυναμίες της προηγούμενης επτάμηνης περιόδου.

Ως άμεσο στόχο της επόμενης περιόδου προσδιόρισε την πλήρη αποκατάσταση της σταθερότητας στην οικονομία και στη λειτουργία των τραπεζών, τη διεύρυνση του εδάφους που κερδήθηκε στη διαπραγμάτευση, με πρώτη κρίσιμη μάχη αυτή της απομείωσης του χρέους.

«Ταυτόχρονα» υπογράμμισε «θα πρέπει με αποφασιστικότητα να προχωρήσουμε σε μεγάλες τομές, μάχη με το σύστημα της διαπλοκής, για την αποκατάσταση του αισθήματος δικαίου στην ελληνική κοινωνία».

Σχόλια