Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας

Στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αλέξης Τσίπρας

Με το χαμόγελο στα χείλη ενώ άγημα του Κυπριακού στρατού παιάνιζε τον εθνικό ύμνο της Ελλάδας υποδέχτηκε τον Αλέξη Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας κατέθεσε στεφάνι μπροστά στο μνημείο του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου και στη συνέχεια μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο.

Οι δύο πολιτικοί ηγέτες θα συζητήσουν μεταξύ άλλων για τις σχέσεις Ελλάδας – Κύπρου, την τουρκική προκλητικότητα στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου και τα σχέδια της ελληνικής κυβέρνησης για τη διαπραγμάτευση με τους διεθνείς πιστωτές σχετικά με το χρέος και την αποπληρωμή του. Στην ελληνική αντιπροσωπεία βρίσκονται ο επικεφαλής της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής Νίκος Κοτζιάς και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς.

Νωρίτερα, λίγο μετά τις 08.15 το πρωί, το αεροσκάφος που μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας. Τον πρωθυπουργό της Ελλάδας υποδέχτηκε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ιωάννης Κασουλίδης.

Το απόγευμα, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με την Επιτροπή Συγγενών Αγνοουμένων και με Ελληνοκυπριακές και Τουρκοκυπριακές οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών. Επίσης, θα μεταβεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων, όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Γιαννάκη Ομήρου και χωριστές συναντήσεις με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Ακολούθως θα προσφωνήσει την Ολομέλεια της Βουλής. Η επίσκεψη ολοκληρώνεται το βράδυ με επίσημο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο, που θα παραθέσει προς τιμήν του πρωθυπουργού ο Κύπριος πρόεδρος.


Σχόλια