Στο… σκαμνί έξι άτομα για το «Καρούζος Gate»

Στο… σκαμνί έξι άτομα για το «Καρούζος Gate»

Σε δίκη παραπέμπονται συνολικά έξι άτομα, για την υπόθεση με το σκάνδαλο των ακινήτων, το αποκαλούμενο αλλιώς και «Καρούζος Gate».

Οι έξι κατηγορούμενοι που θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων θα λογοδοτήσουν κατά περίπτωση για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, φοροδιαφυγή, ηθική αυτουργία στη φοροδιαφυγή και έκδοση εικονικών τιμολογίων.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με το υπ. αριθμ. 1372/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών παραπέμπονται να δικαστούν ο μεγαλοκατασκευαστής και έγκλειστος στις φυλακές, Ιωάννης Καρούζος, η πρώην σύζυγός του, Ρεβέκα Σκαφτούρα, και άλλα τέσσερα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, που υιοθετεί πλήρως την πρόταση του εισαγγελέα, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, ο Ιωάννης Καρούζος και η Ρεβέκα Σκαφτούρα χρησιμοποίησαν τον χρηματοπιστωτικό τομέα για να ξεπλύνουν βρόμικο χρήμα, προερχόμενο κυρίως από φοροδιαφυγή.

Οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να είχαν διαμορφώσει την κατάλληλη υποδομή, με την ίδρυση και τη χρησιμοποίηση μεγάλου αριθμού εταιρειών, την κατάρτιση σειράς εικονικών συμβάσεων ώστε να δικαιολογούν τραπεζικές συναλλαγές με αντικείμενο ιδιαιτέρως υψηλά χρηματικά ποσά, το άνοιγμα και τη διατήρηση πολλών λογαριασμών ατομικών και εταιρικών σε πιστωτικά ιδρύματα, και την ίδρυση εξωχώριων εταιρειών.

Με το ίδιο βούλευμα, απαλλάσσονται για την κατηγορία της απιστίας τα μέλη των επιτροπών και των συμβουλίων των τραπεζών που χορήγησαν τα δάνεια, ενώ οι Ιωάννης Καρούζος, η πρώην σύζυγός του και η μητέρα της, δε θα δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης.Σχόλια