Στο ΣτΕ εκ νέου η συνταγματικότητα ή μη των ατομικών συμβάσεων έργου στο Δημόσιο

Στο ΣτΕ εκ νέου η συνταγματικότητα ή μη των ατομικών συμβάσεων έργου στο Δημόσιο

Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες από την τελευταία του κρίση το Συμβούλιο της Επικρατείας και καλείται εκ νέου να κρίνει ξανά την συνταγματικότητα και τη συμβατότητα με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία της ανάθεσης υπηρεσιών στο Δημόσιο τομέα μέσω ατομικών συμβάσεων έργου.
Τον περασμένο Αύγουστο το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο «μπλόκαρε» όλους τους διαγωνισμούς για την πρόσληψη καθαριστριών με ατομικές συμβάσεις εργασίας στα νοσοκομεία και τα εποπτευόμενα από το υπουργείο Υγείας νομικά πρόσωπα που πραγματοποιήθηκαν ή έχουν δρομολογηθεί να πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του άρθρου 97 του νόμου 4368/2016 και τη σχετική εγκύκλιο του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Ξανθού.

 

Το Συμβούλιο της Επικρατείασς καλείται να κρίνει ξανά το θέμα με αφορμή το προσωπικό παροχής υπηρεσιών φύλαξης του νοσοκομείου «Ο Ευαγγελισμός». Το θέμα εισάγεται και πάλι προς συζήτηση με την αιτιολογία, ότι «τίθεται το γενικότερου ενδιαφέροντος ζήτημα της συμφωνίας προς το Σύνταγμα και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης των διατάξεων του άρθρου 97 του ν. 4368/2016 το οποίο έχει συνέπειες για ευρύτερο κύκλο προσώπΣχόλια