Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι εργαζόμενοι των τηλεοπτικών σταθμών για τις άδειες

Στο ΣτΕ προσέφυγαν οι εργαζόμενοι των τηλεοπτικών σταθμών για τις άδειες

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν οι εργαζόμενοι των τηλεοπτικών σταθμών για το ζήτημα των αδειών, ενώ συζητήθηκαν, κεκλεισμένων των θυρών, στην Ολομέλεια, οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Alpha, Star και της Κυπριακής εταιρείας «Ανεξάρτητος Τηλεοπτικός Πάροχος Περιεχομένου» (ITV CP).

Αναλυτικότερα, σε ό,τι αφορά στη συζήτηση στην Ολομέλεια, οι τηλεοπτικές εταιρείες στρέφονται η μια κατά της άλλης, και το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει τις αποφάσεις του επί των εν λόγω αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων.

Παράλληλα, στο ΣτΕ κατατέθηκαν δύο προσφυγές για το ζήτημα των αδειών των τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίες είναι από τους εργαζόμενους στα κανάλια.

Συγκεκριμένα, η μια προσφυγή είναι 376 εργαζομένων όλων των ειδικοτήτων (δημοσιογράφων, τεχνικών, κ.λπ.) του Star και η δεύτερη 630 εργαζομένων (και πάλι όλων των ειδικοτήτων) των τηλεοπτικών σταθμών Alfa, ΑΝΤ1, Mega και Star.

Οι εργαζόμενοι στα κανάλια στρέφονται κατά της 1/2016 προκήρυξης δημοπράτησης των τεσσάρων αδειών και ειδικά ως προς το σκέλος εκείνο που περιορίζει τον αριθμό των αδειών, καθώς αυτό συνεπάγεται τη συρρίκνωση των θέσεων εργασίας και κατ’ επέκταση την απώλεια θέσεων εργασίας.

Οι εργαζόμενοι των τηλεοπτικών σταθμών υποστηρίζουν ότι η προκήρυξη είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.Σχόλια