Στο ΣτΕ τα ασφαλιστικά μέτρα των Αlpha, Star και «Ε» για τις τηλεοπτικές άδειες

Στο ΣτΕ τα ασφαλιστικά μέτρα των Αlpha, Star και «Ε» για τις τηλεοπτικές άδειες

Στις 30 Ιουνίου 2016 θα συζητηθούν κεκλεισμένων των θυρών στο Συμβούλιο της Επικρατείας, οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Αlpha, Star Channel και Έψιλον για τη τιμή εκκίνησης των δημοπρατούμενων 4 τηλεοπτικών αδειών (3 εκ. ευρώ η κάθε μια).

Ο προσδιορισμός της ημερομηνίας συζήτησης των αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων των τριών εν λόγω καναλιών έγινε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαο Σακελλαρίου, ενώ οι αιτήσεις θα συζητηθούν σε σχηματισμό Ολομέλειας του ΣτΕ.

Σημειώνεται ότι οι τηλεοπτικοί σταθμοί  στρέφονται κατά της υπ΄ αριθμ. 7984/2016 αποφάσεως των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις 4 «δημοπρατούμενες άδειες παροχών περιεχομένου επίγειας ψηφιακής τηλεοπτικής ευρυεκπομπής ελεύθερης λήψης εθνικής εμβέλειας ενημερωτικού προγράμματος γενικού περιεχομένου για μετάδοση υψηλής ευκρίνειας (high definition)».

Ήδη έχει συζητηθεί στο ΣτΕ η αίτηση ασφαλιστικών τoυ  Mega  Channel (Ανώνυμη Εταιρεία «Τηλέτυπος Τηλεοπτικών Προγραμμάτων») και η σχετική απόφαση αναμένεται μετά την 23η  Ιουνίου 2016.

 Σχόλια