Στο τέλος της εβδομάδας στη Βουλή η πρόταση για τον εκλογικό νόμο

Στο τέλος της εβδομάδας στη Βουλή η πρόταση για τον εκλογικό νόμο

Η πρόταση της κυβέρνησης για την κατάργηση του μπόνους, την απλή αναλογική και την ψήφο στα 17, βρίσκεται στο στάδιο της τελικής επεξεργασίας, ενώ θα κατατεθεί στη Βουλή στο τέλος της εβδομάδας, και θα ψηφιστεί το πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου – πιθανότατα μόλις επιστρέψει από την Κίνα ο πρωθυπουργός -, έκανε σήμερα γνωστό η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη.

Όπως επεσήμανε η ίδια, η κυβερνητική πρόταση λαμβάνει υπόψη τις συζητήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων, καθώς και πρόσφατες νομοθετικές πρωτοβουλίες άλλων κομμάτων, όπως για παράδειγμα την Πρόταση Νόμου του ΠΑΣΟΚ τον Ιούνιο 2015.

Παράλληλα, η κ. Γεροβασίλη εκτίμησε πως η διαδικασία της συζήτησης στη Βουλή μπορεί να βοηθήσει ώστε να υπάρξουν ακόμα μεγαλύτερες συγκλίσεις, από αυτές που έχουν ήδη διαπιστωθεί.

Καταλήγοντας επέκρινε τη Νέα Δημοκρατία για τη στάση της, καθώς έχει τονίσει ότι τάσσεται κατά της απλής αναλογικής: «Η ιστορική αναγκαιότητα για την καθιέρωση της ισοτιμίας της ψήφου και η απήχηση της πρότασης στο λαό πρέπει να είναι το κριτήριο των κομμάτων. Από τη ΝΔ δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο» ανέφερε χαρακτηριστικά η κυβερνητική εκπρόσωπος.

 

 

 

Σχόλια