Στο τραπέζι τα προβλήματα του αγροτικού τομέα

Στο τραπέζι τα προβλήματα του αγροτικού τομέα

Μήνυμα για την υλοποίηση της φορολογικής πολιτικής της κυβέρνησης αναμένεται να στείλει ο Αλέξης Τσίπρας, κατά την επίσκεψή του το μεσημέρι στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την ώρα που το φορολογικό των αγροτών βρίσκεται στο επίκεντρο.

Στο τραπέζι αναμένεται να βρεθεί η στρατηγική ανάπτυξης παραγωγικής ανασυγκρότησης της αγροτικής οικονομίας, να συζητηθούν τα προβλήματα του αγροτικού τομέα, αλλά και τα αναγκαία μέτρα στήριξης του κλάδου.

Στο υπουργείο ο πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει συνάντηση εργασίας με τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλη Αποστόλου, τον Υφυπουργό Παναγιώτη Σγουρίδη, καθώς και με στελέχη του Υπουργείου. Στη συνάντηση θα είναι παρών και ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Πάνος Σκουρλέτης.

Άμεση ήταν αντίδραση του ΠΑΣΟΚ στην προαναγγελία της επίσκεψης του κ. Τσίπρα στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης τονίζοντας ότι «θα έχει νόημα μόνο αν δεσμευτεί καθαρά, ότι δεν θα περιλάβει στη νέα συμφωνία με τους εταίρους, τα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα για τους αγρότες, που ο ίδιος πρότεινε κατά την διάρκεια της κακής διαπραγμάτευσης του και στο οποίο το κουαρτέτο σήμερα επιμένει Δεν θα περιλάβει, και όχι απλά θα αναβάλλει για αργότερα. Αυτό ζήτησαν από την αρχή οι βουλευτές μας και σε αυτό επιμένουμε».Σχόλια