Στον «αέρα» η παρουσία της Εθνικής στο Eurobasket – Ποιος ο ρόλος του Κοντονή

Στον «αέρα» η παρουσία της Εθνικής στο Eurobasket – Ποιος ο ρόλος του Κοντονή

Μετά τον σάλο που ξέσπασε σχετικά με την συμμετοχή της ΑΕΚ στο Eurocup και όχι στο FIBA Champions League, ο Σταύρος Κοντονής φαίνεται πως θα πει την τελευταία κουβέντα αναφορικά με την εμφάνιση της Εθνικής μπάσκετ στο Eurobasket.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΟΚ, ο κ. Κοντονής «…έχει την αρμοδιότητα μέσω των θεσμοθετημένων υπηρεσιών και κατόπιν των εισηγήσεων των αρμόδιων για το άθλημα Εθνικών ομοσπονδιών, να χορηγεί άδειες συμμετοχής ελληνικών συλλόγων σε διεθνείς διοργανώσεις».

Η ανακοίνωση αναφέρει: 

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης έλαβε από την παγκόσμια ομοσπονδία του αθλήματος FIBA την επιστολή που παραθέτουμε.

Τα δεδομένα που αναφέρονται στην επιστολή, όπως φυσικά και οι πιθανές επιπτώσεις, μεταβιβάστηκαν στον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Σταύρο Κοντονή, ο οποίος βάσει του αρ. 26 παρ. 6 του ν. 2725/1999 έχει την αρμοδιότητα μέσω των θεσμοθετημένων υπηρεσιών και κατόπιν των εισηγήσεων των αρμόδιων για το άθλημα Εθνικών ομοσπονδιών, να χορηγεί άδειες συμμετοχής ελληνικών συλλόγων σε διεθνείς διοργανώσεις. Αναμένονται οι τελικές αποφάσεις με δεδομένες τις θέσεις της ΕΟΚ και τις σχέσεις της με τους θεσμούς του Παγκόσμιου Αθλητικού Κινήματος και τη ΔΟΕ».

 

 Σχόλια