Στον αέρα τινάζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου τη διερευνητική εντολή που έδωσε ο Π.τ.Δ. στον Μεϊμαράκη

Στον αέρα τινάζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου τη διερευνητική εντολή που έδωσε ο Π.τ.Δ. στον Μεϊμαράκη

Εκτός συνταγματικής κανονικότητας βρίσκει η Ζωή Κωνσταντοπούλου τη διαδικασία επίδοσης διερευνητικής εντολής στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και ως εκ τούτου άκυρη, καθώς, όπως υποστηρίζει, κάτι τέτοιο θα προαπαιτούσε προηγούμενη θεσμική ενημέρωση του Προέδρου της Βουλής, κάτι το οποίο όμως δεν έγινε.

Την είδηση μετέδωσε το Μega και σύμφωνα με αυτή, η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάνει ευθέως λόγο για ακυρότητα της όλης διαδικασίας επικαλούμενη το άρθρο 37 του Συντάγματος, σύμφωνα με το οποίο, αφού δεν έχει ενημερωθεί η ίδια από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, η διαδικασία των διερευνητικών εντολών δεν μπορεί να ξεκινήσει.

Ωστόσο, ουδείς γνωρίζει ποια στάση ακριβώς θα τηρήσει η ίδια, καθώς, αντιμετωπίζοντας τη διαδικασία απολύτως θεσμικά, αρνείται να ανοίξει τα χαρτιά της, μη έχοντας ανά χείρας οποιαδήποτε επίσημη πληροφόρηση.

Μάλιστα χθες κατά την πρώτη αντίδραση, σχολίασε επίσης ότι το ερχόμενο Σάββατο θα συνεδριάσει κανονικά η Διάσκεψη των Προέδρων για τη συνέχιση του κοινοβουλευτικού έργου της παρούσας Βουλής.

Σχόλια