Στον ανακριτή η μαφία των Ρομά

Στον ανακριτή η μαφία των Ρομά

Του Πέτρου Κουσουλού 

Σε περισσότερες από 160 σελίδες του διαβιβαστικού της Αστυνομίας καταγράφεται η πλήρης δράση του κυκλώματος των Ρομά που ζούσαν ζωή χαρισάμενη ξαφρίζοντας σπίτια σε Αττική αλλά και ολόκληρη την επικράτεια. Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε η διαδικασία παραπομπής τους σε ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν για πράξεις κακουργηματικού χαρακτήρα.

Όπως έλεγαν στο ereportaz αστυνομικές αλλά και δικαστικές πηγές πρόκειται για μια πολυπλόκαμη εγκληματική οργάνωση η οποία θυμίζει -σε πολλά σημεία- σιτσιλιάνικη μαφία. 

Στην υπόθεση, όπως αποκάλυψε νωρίτερα το ereportaz, εμπλέκεται και πολύ γνωστός έλληνας κοσμικός. Ο άνδρας που στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί και για απόπειρα ανθρωποκτονίας φέρεται να προμηθευόταν ακριβά κοσμήματα από μέλη της σπείρας.

romaaa

Νομικοί παραστάτες των κατηγορουμένων με τους οποίους συνομίλησε το ereportaz έκαναν λόγο για δικονομικά κενά τα οποία έχουν ήδη αντοπιστεί από την αστυνομική προανάκριση.

Ωστόσο, ασφαλείς πηγές, έκαναν λόγο για «πολύ καλά δεμένη» υπόθεση που φέρνει ένα καίριο πλήγμα στο οργανωμένο έγκλημα.

Εμπλοκή αστυνομικών; 

Το modus operandi της οργάνωσης είναι πολύπλοκο. Τα μέλη της ευθύνονται για περισσότερες από 2.000 ληστείες σε όλη την Ελλάδα. Ανάμεσά τους και σπίτια επωνύμων στην Αττική, όπως της τραγουδίστριας, Άννας Βίσση και της δημοσιογράφου Ηρώς Καριοφύλλη.

«Έπαιρναν το ρευστό, έπαιρναν χρυσαφικά. Και βέβαια είχαν στη διάθεσή τους κινητά με ξένους αριθμούς, πακιστανικούς, για να μην εντοπίζονται, μέχρι και κάποια όπλα. Χθες μάλιστα έγιναν κωμικοτραγικές σκηνές: προσπαθούσαν να κρύψουν από σπίτι σε σπίτι τα διάφορα κλοπιμαία και εκεί τους περίμενε βέβαια η Αστυνομία, στο επόμενο σπίτι. Μέχρι και πίσω από πλακάκια, πίσω από διάφορα μέρη του σπιτιού, είχαν κρύψει κλοπιμαία», περιγράφει στο ereportaz ανώτατος αξιωματικός της ΕΛΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βρέθηκαν γύρω στο 1.000.000 ευρώ, περίπου 150 χρυσές λίρες, πάρα πολλά χρυσαφικά που καταμετρώνται και περίπου 60 πολυτελή αυτοκίνητα, μεταξύ αυτών Ferrari και Porche.

Άπαντες οι κατηγορούμενοι πήραν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να απολογηθούν.

Διαβάστε επίσης: Γνωστός bon viveur των Αθηνών μπλεγμένος στο κύκλωμα των Ρομά Σχόλια