Στον δρόμο 250 εργαζόμενοι της Carrefour-Μαρινόπουλος μετά από κλείσιμο δυο καταστημάτων

Στον δρόμο 250 εργαζόμενοι της Carrefour-Μαρινόπουλος μετά από κλείσιμο δυο καταστημάτων

Κλείνουν το Σάββατο 26/9 δύο καταστήματα της Carrefour – Μαρινόπουλος, στο πλαίσιο της απόφασης της εταιρίας για κλείσιμο καταστημάτων πανελλαδικά. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για δύο καταστήματα Carrefour express στην Τούμπα και τον Εύοσμο, στα οποία εργάζονται συνολικά 15 άτομα. Υπενθυμίζεται πως το προηγούμενο διάστημα έκλεισαν άλλα 4 καταστήματα, οι εργαζόμενοι των οποίων απορρίφθηκαν σε άλλα καταστήματα, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στο κλείσιμο των εν λόγω δύο καταστημάτων.

Να σημειωθεί πως το κλείσιμο των καταστημάτων δεν αφορά μόνο στους εργαζόμενους στα συγκεκριμένα καταστήματα, αλλά είναι μια εξέλιξη που ίσως δρομολογεί γενικότερες ανακατατάξεις από την εργοδοσία Μαρινόπουλος, που συνδέονται με απολύσεις και περαιτέρω μειώσεις μισθών.

Μιλώντας στο alterthess.gr, ο αντιπρόεδρος του κλαδικού σωματείου, Ηλίας Τζιώνας, υπογράμμισε πως αίτημα των εργαζομένων είναι να απορροφηθούν οι εργαζόμενοι των δύο καταστημάτων που χάνουν τη δουλειά τους σε υπόλοιπα καταστήματα του ομίλου, δεδομένου πως υπάρχουν θέσεις κενές, αφού πλέον με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί υπάρχουν λίγοι εργαζόμενοι για να καλύπτουν πολλά τμήματα.

«Δεν μπορεί η μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου να προχωρά σε απολύσεις, όταν έχει εξαγοράσει μία σειρά εταιριών», σχολίασε επίσης, προσθέτοντας πως οι απολύσεις έρχονται να προστεθούν σε μία σειρά άλλων κινήσεων της εταιρίας, όπως μειώσεις μισθών κλπ.

Το κλαδικό σωματείο καλεί τους εργαζόμενους στην επιχείρηση αλλά και από τον κλάδο σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή 25 Σεπτέμβρη στις 6μ.μ. στο Carrefour στο εμπορικό κέντρο Μακεδονία.Σχόλια