Στον δρόμο πετιούνται 4.500 εργαζόμενοι της SIEMENS λόγω πτώσης κερδών κατά… 5%

Στον δρόμο πετιούνται 4.500 εργαζόμενοι της SIEMENS λόγω πτώσης κερδών κατά… 5%

Στην περικοπή 4.500 θέσεων εργασίας πρόκειται να προχωρήσει άμεσα ο γερμανικός βιομηχανικός κολοσσός της SIEMENS, αριθμός που αναλογεί στο 1% του συνολικού εργατικού της δυναμικού παγκοσμίως, ανακοινώνοντας ταυτόχρονα την τριμηνιαία της έκθεση, σύμφωνα με την οποία, τα κέρδη της εμφανίζονται μειωμένα κατά 5% δηλαδή κατά 1,7 δισ. ευρώ.

Fertigung eines Maschinenhauses in Brande / Manufactoring of a nacelle in BrandeΕπιχειρώντας να αιτιολογήσει τις μαζικές απολύσεις, εκπρόσωπος της SIEMENS κάνει λόγο για απόλυτη αναγκαιότητα της λήψης των συγκεκριμένων «μέτρων» προκειμένου να αντιμετωπιστεί το «διαρκώς δυσχερέστερο περιβάλλον στην παγκόσμια αγορά ηλεκτρικής ενέργειας».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, 2.200 περίπου απολύσεις θα αφορούν εργαζόμενους εντός της Γερμανίας ενώ οι υπόλοιπες θα γίνουν σε επιχειρήσεις της που εδρεύουν σε άλλα σημεία του κόσμου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η SIEMENS απασχολεί μέχρι αυτή τη στιγμή περισσότερους από 340.000 εργαζόμενους σε όλον τον κόσμο, ενώ ως βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζει είναι ο επιθετικός ανταγωνισμός που δέχεται με τη διαρκή πτώση των τιμών των προϊόντων, κυρίως από την Κίνα.Σχόλια