Στον εισαγγελέα διαφθοράς η Κατερίνα Σαββαΐδου – Αναμένεται να λάβει προθεσμία

Στον εισαγγελέα διαφθοράς η Κατερίνα Σαββαΐδου – Αναμένεται να λάβει προθεσμία

Στο γραφείο του επίκουρου εισαγγελέα Διαφθοράς Γιάννη Δραγάτση, εμφανίστηκε αυτοπροσώπως η γενική γραμματέας εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου, η οποία έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτη για την τέλεση του κακουργήματος της απιστίας στην υπηρεσία. Η κα Σαββαΐδου πιθανότατα θα ζητήσει προθεσμία για να λάβει γνώση της δικογραφίας και θα επανέλθει να δώσει απαντήσεις εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

Η γενική γραμματέας εσόδων, την παραίτηση της οποίας έχει ζητήσει η κυβέρνηση , εκλήθη την περασμένη βδομάδα ως ύποπτη για την τέλεση του κακουργήματος της απιστίας στην υπηρεσία από τους εισαγγελείς Γ. Δραγάτση και Αγγελική Τριανταφύλλου. Η κλήση αυτή ήρθε μια ημέρα μετά την απαγγελία κατηγορίας σε βαθμό πλημμελήματος για την υπόθεση της παράτασης κατά ένα χρόνο καταβολής του 20% επί των διαφημίσεων για τους τηλεοπτικούς σταθμούς από την εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η δεύτερη υπόθεση

Η δεύτερη υπόθεση για την οποία και κλήθηκε από τους εισαγγελείς διαφθοράς αφορά σε απόφασή της να επανεξεταστεί φορολογικό πρόστιμο 78 εκατ. ευρώ που είχε επιβληθεί σε εταιρεία, παρ’ ότι το πρόστιμο είχε επικυρωθεί και από επιτροπή διοικητικής επίλυσης φορολογικών διαφορών. Μάλιστα, η απόφαση φέρεται απλώς να «πάγωσε» επ’ αόριστον το πρόστιμο, καθώς 2,5 χρόνια μετά απ’ αυτήν ο επανέλεγχος φέρεται να βρίσκεται σε εκκρεμότητα.Σχόλια