Στον εισαγγελέα Εφετών η υπόθεση για το Plan B του Βαρουφάκη για παράλληλο νόμισμα εκτός του ευρώ

Στον εισαγγελέα Εφετών η υπόθεση για το Plan B του Βαρουφάκη για παράλληλο νόμισμα εκτός του ευρώ

Στον εισαγγελέα Εφετών διαβίβασε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας την υπόθεση για το Plan B του υπουργείου Οικονομικών επί υπουργίας Γιάνη Βαρουφάκη, που φέρεται να προέβλεπε παράλληλο νόμισμα εκτός του ευρώ και «χακάρισμα» των ΑΦΜ των πολιτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έρευνα που διεξήγαγε η Εισαγγελία ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, έκρινε ότι δεν προκύπτουν ποινικά αδικήματα από τα καταγγελλόμενα και αρχειοθέτησε την υπόθεση, ωστόσο τη στέλνει – ως οφείλει – σε εισαγγελέα Εφετών, ο οποίος και θα κρίνει αν υπάρχει λόγος να ζητήσει συμπληρωματική έρευνα ή εάν θα ασκήσει ποινικές διώξεις.

Σημειώνεται ότι οι δικηγόροι που είχαν καταθέσει τις σχετικές μηνυτήριες αναφορές, ζητούσαν να ερευνηθεί από τη δικαιοσύνη το ενδεχόμενο να έχουν τελεστεί από συνεργάτες του Γιάνη Βαρουφάκη, σειρά αξιοποίνων πράξεων κακουργηματικού χαρακτήρα, όπως παραβίαση προσωπικών δεδομένων, παράβαση καθήκοντος, παραβάσεις που αφορούν στο νόμισμα και εγκληματική οργάνωση και συμμορία. Μάλιστα, τους καταλόγιζαν τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης αφού, όπως λένε, είχαν δομή και διάρκεια και στρέφονταν κατά του ευρώ.

Από την πλευρά της η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, λαμβάνοντας υπόψη της τόσο την ένορκη διοικητική εξέταση που διενεργήθηκε από τη γενική γραμματέα Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαΐδου, όσο και την έρευνα του προϊσταμένου της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλη Σφακιανάκη, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν προκύπτουν στοιχεία για τη διάπραξη ποινικών αδικημάτων.

Σε ό,τι αφορά στο σκέλος της μηνυτήριας αναφοράς στο οποίο γίνεται λόγος για ενδεχόμενη διάπραξη κακουργηματικής παραβίασης προσωπικών δεδομένων από τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, έχει διαβιβαστεί από το καλοκαίρι στη Βουλή βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών, με εντολή της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Σχόλια