Στον Άρειο Πάγο προσφεύγει η Λίνα Νικολοπούλου – Στουρνάρα

Στον Άρειο Πάγο προσφεύγει η Λίνα Νικολοπούλου – Στουρνάρα

Αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, κατέθεσε η Λίνα Νικολοπούλου, σύζυγος του Γιάννη Στουρνάρα, ζητώντας να αποδοθούν πειθαρχικές ευθύνες για την «άδικη και παράνομη» όπως αναφέρει, εισβολή στα γραφεία της εταιρείας της, Mindwork Business Solutions. 
Υπενθυμίζεται ότι η έρευνα των αρχών είχε πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης των διαφημιστικών κονδυλίων του ΚΕΕΛΠΝΟ. Σύμφωνα με την κα Νικολοπούλου, οι αρχές προέβησαν σε παράνομη έρευνα και κατάσχεση βιβλίων και στοιχείων, καθώς και ολόκληρου του ηλεκτρονικού αρχείου των οικονομικών στοιχείων της επιχειρήσεως.
Στην αναφορά της, εξηγεί πως πρόκειται για παρανομία, καθώς στην παραγγελία του Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών γίνεται λόγος για «ανακρινόμενη υπόθεση», χωρίς να προσδιορίζεται πουθενά στην έκθεση η υπόθεση αυτή, και μέχρι σήμερα ακόμη παραμένει άγνωστη.
Επιπλέον μιλά για «σαφή υπέρβαση εξουσίας», δεδομένου ότι διενεργήθηκε πλήρης επιτόπιος φορολογικός έλεγχος χωρίς να συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, δηλαδή, χωρίς προηγουμένη κοινοποίηση σχετικής αποφάσεως της Φορολογικής Διοίκησης και χωρίς πράξη του Γενικού Γραμματέα.
Εν συνεχεία, η σύζυγος του διοικητή της ΤτΕ καταγγέλλει την έρευνα ως «απολύτως άκυρη», καθώς η μη περιγραφή συγκεκριμένου εγκλήματος στην σχετική έκθεση έρευνας και κατασχέσεως, καθώς και ο μη προσδιορισμός συγκεκριμένης δικονομικής διαδικασίας, την καθιστά απολύτως άκυρη.
«Έπρεπε να εξηγηθεί έστω και περιληπτικά αλλά με πληρότητα και με σαφήνεια το έγκλημα για το οποίο εθεωρούμην ύποπτη, εις τρόπον ώστε να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματά μου» επισημαίνει μεταξύ άλλων, η κα Νικολοπούλου.
Στην αναφορά παρατίθεται επίσης, το ιστορικό της σύμβασης που σύναψε η εταιρεία με το ΚΕΕΛΠΝΟ, ενώ γίνεται ειδική μνεία στην κατάχρηση εξουσίας των αρμοδίων ανακριτικών υπαλλήλων και των επικεφαλής αυτών.Σχόλια