«Στοπ» στις πωλήσεις αυτοκινήτων της Volkswagen από τις Ελβετικές Αρχές

«Στοπ» στις πωλήσεις αυτοκινήτων της Volkswagen από τις Ελβετικές Αρχές

Την προσωρινή απαγόρευση πώλησης των οχημάτων Volkswagen που εμπλέκονται στο σκάνδαλο χειραγώγησης των ελέγχων εκπομπής ρύπων αποφάσισαν οι ελβετικές Αρχές.

Η Ομοσπονδιακή Αρχή Ασφάλειας των Δρόμων (ASTRA) εκτιμά ότι περίπου 180.000 οχήματα της VW που συνδέονται με το σκάνδαλο βρίσκονται στην Ελβετία. Πρόκειται για μοντέλα εταιρειών που ανήκουν στον όμιλο της Volkswagen, δηλαδή Skoda, Audi, Seat και VW και κατασκευάστηκαν μεταξύ 2009 και 2014.

Τα οχήματα που βρίσκονται ήδη στους δρόμους δεν αναμένεται να αποσυρθούν, ωστόσο ακόμα δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Νωρίτερα, η VW ανακοίνωσε πως ορίζει τον Ματίας Μούλερ, πρώην αφεντικό της Porsche, ως νέο διευθύνοντα σύμβουλο, καθώς αγωνίζεται να περιορίσει την εξάπλωση του σκανδάλου.

Παρά τις προσπάθειες της αυτοκινητοβιομηχανίας όμως, καθημερινά αναδύονται νέα στοιχεία που δίνουν νέα διάσταση στην υπόθεση. Το μεσημέρι, ο γερμανός υπουργός Μεταφορών, Αλεξάντερ Ντόμπριντ, αποκάλυψε ότι η VW χρησιμοποίησε το παράνομο λογισμικό και σε οχήματα με κινητήρες 1,2 λίτρων, κι όχι μόνο σε κινητήρες 1,6 και 2 λίτρων.

Ο κ. Ντόμπριντ προσέθεσε ότι περίπου 2,8 εκατομμύρια αυτοκίνητα VW στη Γερμανία φέρουν το παράνομο λογισμικό. Η εταιρεία έχει εκτιμήσει πως συνολικά, σε παγκόσμια κλίμακα, το σκάνδαλο αφορά 11 εκατομμύρια οχήματα.Σχόλια