Στουρνάρας και παραγωγικοί φορείς ψάχνουν λύση για τις επιχειρήσεις

Στουρνάρας και παραγωγικοί φορείς ψάχνουν λύση για τις επιχειρήσεις

Τη διαβεβαίωση ότι τις επόμενες 10 ημέρες θα έχουν λυθεί τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στην αγορά λόγω των περιορισμών που επιβάλουν τα capital controls έδωσε ο διοικητής της τράπεζας της Ελλάδος Γιάννης Στουρνάρας μετά τη συνάντηση που είχε με τους θεσμικούς εκπροσώπους της αγοράς. Προανήγγειλε τη σύνταξη ενός «οδικού χάρτη» «για το πώς θα προχωρήσουμε από εδώ και στο εξής»

Τα πράγματα εξελίσσονται αρκετά ικανοποιητικά δήλωσε ο κ. Στουρνάρας μετά τη συνάντηση.

Όπως είπε πλέον βρισκόμαστε πολύ κοντά στον αριθμό των μηνιαίων εισαγωγών που έκανε η οικονομία σε περίοδο προ κρίσης.

Ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για μια «πρωτόγνωρη εμπειρία».

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης είπε ότι «προσπαθούμε να φτάσουμε στο σημείο να είναι πλήρης η ομαλοποίηση των εισαγωγών για να εκτρέψουμε όλες τις παρενέργειες απο την επιβολή των capital controls».

Ο πρόεδρος του Κεντρικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κωσταντίνος Μίχαλος τόνισε ότι από το κλείσιμο των τραπεζών το κόστος για την αγορά υπολογίζεται στα 3 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη η άνοδος του ύψους του ορίου των εγκρίσεων από τις τράπεζες από τις 50.000 στις 100.000 ευρώ εξυπηρετεί πλέον το 70% των επιχειρήσεων προσθέτοντας ότι «τα αποτελέσματα θα τα δούμε την επόμενη εβδομάδα».

Ο ΓΓ του ΣΕΤΕ Γιώργος Βερνίκος συμπλήρωσε ότι ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε τους παράγοντες της αγοράς ότι δεν υπάρχει θέμα bail in.Σχόλια