Στουρνάρας: O συμβιβασμός με τη Siemens ήταν επωφελής

Στουρνάρας: O συμβιβασμός με τη Siemens ήταν επωφελής

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός του ελληνικού δημοσίου με την Siemens που υπέγραψε ως υπουργός Οικονομικών το 2012 ήταν επωφελής για το ελληνικό δημόσιο σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Γιάννης Στουρνάρας στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών υποστήριξε πως ήταν υποχρεωμένος να υπογράψει τη συμφωνία χωρίς να τροποποιήσει την σύμβαση που είχε κυρωθεί από τη Βουλή τον Απρίλιο του 2012, καθώς και ότι η δική του υπογραφή ήταν εμπρόθεσμη.

Στη συνέχει τόνισε ότι το ελληνικό δημόσιο επωφελήθηκε από την εκτέλεση της σύμβασης σε μια δύσκολη περίοδο για τα οικονομικά της χώρας, καθώς διεγράφησαν οφειλές δημοσίων επιχειρήσεων, ανακεφαλαιοποιήθηκε η Siemens στη Ελλάδα, ενώ διατέθηκαν 90 εκατ. ευρώ για υποτροφίες του ΙΚΥ. Κάλεσε δε, την κυβέρνηση να καταλήξει και να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς προσδοκά σήμερα από την επένδυση ύψους 60 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί πως την κλήτευση του Γιάννη Στουρνάρα είχε ζητήσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας επί προεδρίας Ζωής Κωνσταντοπούλου, ωστόσο, η διεξαγωγή των εκλογών δεν το επέτρεψαν.Σχόλια