Στουρνάρας: «Στη διάθεση της Βουλής μετά τις κάλπες»

142 1

Στη διάθεση της Βουλής, αλλά προφανώς όχι και των προσωπικών σχεδιασμών της απερχόμενης προέδρου Ζωής Κωνσταντοπούλου, θέτει εαυτόν ο κ. Γ. Στουρνάρας, εγγράφως και επισήμως. «Είναι αυτονόητο ότι είμαι στη διάθεση της Βουλής μετά τη διεξαγωγή των εκλογών και τον σχηματισμό κυβέρνησης και, βεβαίως, μετά από συνεννόηση του Γραφείου του προέδρου της Βουλής και του Γραφείου μου, για καλύτερο συντονισμό προκειμένου να βρεθούν αμοιβαίως πρόσφορες ημερομηνίες», αναφέρει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σε επιστολή του προς την κ. Κωνσταντοπούλου.

Αφορμή στάθηκε η επιλογή της τελευταίας να εμμείνει στη σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, προκειμένου να τον καλέσει εκ νέου για να μιλήσει για την υπόθεση Siemens, παρά το γεγονός ότι κανένα κόμμα από εκείνα που ανέδειξαν οι εκλογές δεν ανταποκρίνεται στις πρωτοβουλίες της. Με μόνη στήριξη από την κ. Ραχήλ Μακρή και τους βουλευτές του κ. Π. Λαφαζάνη, η κ. Κωνσταντοπούλου εξακολουθεί να προσπαθεί να υλοποιεί τους προσωπικούς πολιτικούς σχεδιασμούς της, και στο πλαίσιο αυτό ανακοίνωσε την απόφασή της να ξανακαλέσει σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών τον κ. Στουρνάρα. Και όλα αυτά, εν μέσω των συνεχιζόμενων επιθέσεων της στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση, που κατ’ εντολή της μεταδίδονται απευθείας από το Κανάλι της Βουλής.

Στην επιστολή του ο κ. Γ. Στουρνάρας, αφού υπενθυμίζει ότι είχε με παλαιότερη σχετική αφορμή αναφέρει σειρά ημερομηνιών που θα μπορούσε να προσέλθει στη Βουλή, και οι οποίες με ευθύνη της κ. Κωνσταντοπούλου παρήλθαν χωρίς να υπάρξει πρόσκληση, αναφέρεται στις τελευταίες «συνεδριάσεις» επιτροπών της Βουλής: «Επιπλέον, είναι κοινώς γνωστό και προκύπτει και από τις έως τώρα συνεδριάσεις των επιτροπών της Βουλής, μετά την παραίτηση της κυβέρνησης και την κατ’ ουσίαν δρομολόγηση της προεκλογικής περιόδου, ότι στις συνεδριάσεις αυτές δεν μετέχει η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτικών κομμάτων και των βουλευτών τους, ώστε να έχει νόημα η δική μου παρουσία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου», σημειώνει.

Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί, εντός αυτού του πλαισίου, στο Κοινοβούλιο, είναι το γεγονός ότι η κ. Κωνσταντοπούλου, αν και δεν υπήρξε απαρτία στη χθεσινή συνεδρίαση, τη διατήρησε ανοιχτή για να μιλήσει εκείνη και η κ. Ραχήλ Μακρή, προσθέτοντας ότι, αν υπήρχε απαρτία, θα μπορούσε να ενεργοποιηθεί η διαδικασία της «βίαιης προσαγωγής» του διοικητή της ΤτΕ.

Με την παρουσία μόνο της νεοσυγκροτηθείσας Κ.Ο. του κ. Λαφαζάνη, η απερχόμενη πρόεδρος διηύθυνε ειδική εκδήλωση στην αίθουσα της Ολομέλειας για το θέμα των γερμανικών οφειλών.Join the Conversation

1 comment

  1. Dimos James Dim Απάντηση

    Γιατι μωρη παλιαδερφη δεν πας τωρα…πρεπει να σε παρακαλανε δηλαδη….κοιτας να καλυψεις τις μιζες και αυτα που εχεις φαει εσυ και οι αλλοι 300 ανθελληνες παλιομπινε.εεε….αμα ηταν κανενας απλος πολιτης και χρωσταγε εστω και 10 ευρω σηκ το θα τον ειχε παρει ησ αστυνομια …μεχρι και τα καναλια θα τον εδειχναν….ενω εσενα βρωμοπουστα δεν σακουμπαει κανεις παλιομπινε…αλλα τετοια πατσαβουρα ειναι και η τραβελλω η ζωητσα μας…στειλε μωρη μαλακισμενη να τον συλλαβουν…απο το καλοκαιρι ολο ερχεται στην βουλη μ ρη μπαλωτσα…ουστ αποδω και εσυ αρχιδω…ολοιο ιδιοι ειστε ρε….κοπροσκυλα