Στουρνάρας: Το ελληνικό & το διεθνές τραπεζικό σύστημα είναι προστατευμένα από τις εξελίξεις στη Deutsche Bank (βίντεο)

Στουρνάρας: Το ελληνικό & το διεθνές τραπεζικό σύστημα είναι προστατευμένα από τις εξελίξεις στη Deutsche Bank (βίντεο)

Συνάντηση με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γιάννη Στουρνάρα, είχε σήμερα ο πρωθυπουργός στο Μέγαρο Μαξίμου, στο επίκεντρο της οποίας βρέθηκαν τα «κόκκινα» δάνεια, τα δημοσιονομικά, αλλά και οι τραπεζικές εξελίξεις διεθνώς.

Ο κ. Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση θα κλείσει «το συντομότερο δυνατό», σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έλαβε από τον πρωθυπουργό, ενώ ήταν καθησυχαστικός στις δηλώσεις του για το διεθνές τραπεζικό σύστημα, και ειδικότερα τις συνέπειες που θα μπορούσαν να υπάρχουν από την κατάσταση της Deutsche Bank, λέγοντας ότι δεν υπάρχει ανησυχία και ότι τόσο το ελληνικό όσο και το διεθνές τραπεζικό σύστημα είναι προστατευμένα, καθώς υπάρχουν πλέον εργαλεία που δεν υπήρχαν στο παρελθόν.

Αναφερόμενος στα «κόκκινα» δάνεια, ο διοικητής της ΤτΕ επεσήμανε ότι είναι στο χέρι των τραπεζών να επιλέξουν μεταξύ των επιλογών του κώδικα δεοντολογίας. Τόνισε ωστόσο ότι είναι σημαντικό να συνεργάζονται οι δανειολήπτες.

Ερωτηθείς για την Τράπεζα Αττικής, ο κ. Στουρνάρας έκανε λόγο για θετικές εξελίξεις και επεσήμανε ότι η νέα διοίκηση της τράπεζας έχει τη στήριξης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Ο κ. Στουρνάρας τόνισε ακόμη ότι η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των τακτικών επαφών που έχει συμφωνήσει να έχει με τον πρωθυπουργό, για ζητήματα που αφορούν στην οικονομία.

Παρακολουθήστε το σχετικό βίντεο:Σχόλια