Στους 57.105 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σήμερα

Στους 57.105 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα, σήμερα

Σε 57.105 ανέρχονται οι πρόσφυγες σε όλη τη χώρα σήμερα, σύμφωνα με το Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης της Προσφυγικής Κρίσης.

Οι αφίξεις στα νησιά το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε 109 και ο συνολικός αριθμός των προσφύγων στους χώρους φιλοξενίας στο Αιγαίο υπολογίζεται σε 8.477.

Στις 26 δομές της βόρειας Ελλάδας φιλοξενούνται 23.278 άτομα και στη νότια Ελλάδα 251. Στην κεντρική Ελλάδα οι πρόσφυγες ανέρχονται σε 1.754 και διαμένουν στη Ριτσώνα της Εύβοιας, στην Οινόη Βοιωτίας, στις Θερμοπύλες της Φθιώτιδας, στον Βόλο και στο Κυψελοχώρι Λάρισας.

Στο τελευταίο κέντρο φιλοξενίας παραμένουν 134 πρόσφυγες μέχρι να ολοκληρωθούν οι εργασίες ανακατασκευής στο στρατόπεδο Ευθυμιόπουλου, στο Κουτσόχερο της Λάρισας. Σύμφωνα με ενημέρωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, οι κατασκευαστικές εργασίες στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στο Κουτσόχερο βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να τοποθετηθούν 200 προκατασκευασμένοι οικίσκοι, που θα αντικαταστήσουν τις τέντες και θα καλύψουν τις ανάγκες στέγασης των προσφύγων.

Το κόστος κατασκευής και παράδοσης των οικίσκων έχει αναλάβει η Ερυθρά Ημισέληνος των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, με την οποία ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας τον περασμένο Μάιο.Σχόλια