Στους 800 οι νεκροί από τον καύσωνα στην Ινδία – Δεν προβλέπεται άμεση υποχώρηση των φαινομένων διαμηνύουν οι μετεωρολόγοι

Στους 800 οι νεκροί από τον καύσωνα στην Ινδία – Δεν προβλέπεται άμεση υποχώρηση των φαινομένων διαμηνύουν οι μετεωρολόγοι

Πολυάριθμες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές έχει προξενήσει ο καύσωνας που σαρώνει την Ινδία, ο οποίος ευθύνεται για το θάνατο περισσότερων από 800 ανθρώπους σε διάστημα μιας εβδομάδας.

Το κύμα καύσωνα σαρώνει ένα μεγάλο τμήμα της χώρας, περιλαμβανομένης της πρωτεύουσας. Μάλιστα, στο Νέο Δελχί μάλιστα τμήματα της ασφάλτου στους δρόμους έχουν λιώσει στην κυριολεξία.

Με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να μην υποχωρούν μέχρι στιγμής, δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τους οικονομικά ασθενέστερους, αρκετοί εκ των οποίων εργάζονται σε εξωτερικούς χώρους, με αποτέλεσμα να είναι συνεχώς εκτεθειμένοι στην αφόρητη ζέστη.

Τα νοσοκομεία των κρατιδίων στη νότια Ινδία, που έχει πληγεί περισσότερο, βρίσκονται σε πλήρη επιφυλακή προκειμένου να παράσχουν φροντίδα στα θύματα του καύσωνα και οι αρχές συνέστησαν σήμερα στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, ενώ την ίδια ώρα η μετεωρολογική υπηρεσία της Ινδίας εξέπεμψε «κόκκινο συναγερμό» για σήμερα και αύριο σε πολλά κρατίδια καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να ξεπεράσει τους 45 βαθμούς Κελσίου.

«Δεν προβλέπουμε καμία ανάπαυλα σε αυτό το κύμα καύσωνα για τις επόμενες ημέρες» δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου της μετεωρολογικής υπηρεσίας της Ινδίας, προετοιμάζοντας τον κόσμο για τα χειρότερα.
Παράλληλα, δεκάδες χιλιάδες πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με εκτεταμένες διακοπές στην ηλεκτροδότηση, λόγω της υπερφόρτωσης του δικτύου μεταφοράς και διανομής.

Στο κρατίδιο Άντρα Πραντές (νότια), το οποίο έχει πληγεί περισσότερο, 551 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους σε διάστημα 7 ημερών καθώς η θερμοκρασία εκτοξεύθηκε ως και στους 47 βαθμούς Κελσίου. «Η κυβέρνηση του κρατιδίου προβάλλει ενημερωτικά προγράμματα στα τηλεοπτικά δίκτυα και σε άλλα μέσα ενημέρωσης και συστήνει στους πολίτες να μη βγαίνουν στο δρόμο χωρίς να φοράνε καπέλο και να πίνουν νερό», είπε ο Τούλσι Ράνι, υψηλόβαθμος αξιωματούχος της υπηρεσίας διαχείρισης καταστροφών του κρατιδίου.

«Ζητήσαμε επίσης από μη κυβερνητικές οργανώσεις και κρατικές υπηρεσίες να ανοίξουν κέντρα υποδοχής όπου θα προσφέρεται νερό με στόχο όλοι οι πολίτες να έχουν πρόσβαση σε αυτό» προσέθεσε ο ίδιος.Σχόλια