Στους δρόμους για το ασφαλιστικό και οι καλλιτέχνες

Στους δρόμους για το ασφαλιστικό και οι καλλιτέχνες

To παρόν στις απεργιακές κινητοποιήσεις που λαμβάνουν χώρα σε αρκετές περιοχές της Ελλάδας, λόγω του ασφαλιστικού, αποφάσισε να δώσει ο καλλιτεχνικό κλάδος, αύριο  στις 2μμ της Παρασκευής 22 Ιανουαρίου, έξω από το σταθμό του μετρό στην Κοραή και ακολούθως έξω από το Υπουργείο Εργασίας.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος (ΠΟΘΑ) επισημαίνει ότι: «Ο χώρος του Θεάματος -Ακροάματος είναι από τους πιο εκτεθειμένους στις συνέπειες της κρίσης. Οι πολυετείς και πολυδάπανες σπουδές μας (αφού δεν υπάρχει δημόσια εκπαίδευση για τις Τέχνες) δεν αναγνωρίζονται.

Με την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την ανεργία να φτάνει στο 80-90%, βιώνουμε τον νεοφιλελευθερισμό στην πιο στυγνή του μορφή. Οι αμοιβές βρίσκονται κάτω από το όριο φτώχειας και η εργασία είναι κατά κανόνα ανασφάλιστη.

Με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης ουσιαστικά γίνεται αδύνατο για οποιονδήποτε εργαζόμενο να διεκδικήσει σύνταξη. Αλλά και οι ελάχιστοι που ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό των πολιτιστικών οργανισμών, καλούνται να εργαστούν μέχρι μια ηλικία, που υπερβαίνει κατά πολύ τα φυσικά τους όρια».

 Σχόλια