Στρατιωτικός κατηγορείται για κλοπή πετρελαίου – Ποινική δίωξη σε 8 άτομα

Στρατιωτικός κατηγορείται για κλοπή πετρελαίου – Ποινική δίωξη σε 8 άτομα

Για κλοπή καυσίμων από στρατιωτικό αγωγό κατηγορείται υπαξιωματικός του Ελληνικού Στρατού, ενώ στην υπόθεση εμπλέκονται ένας έμπορος πετρελαιοειδών και έξι άνδρες γεωργιανής καταγωγής.

Αναλυτικότερα, και σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση, η ποσότητα του πετρελαίου που εκλάπη σε διάστημα δύο ετών (2012-2014) ανέρχεται σε 300.000 λίτρα, ενώ η προκληθείσα ζημιά υπολογίζεται σε 170.000 ευρώ.

Το σημείο απ’ όπου γινόταν η άντληση του πετρελαίου εντοπίζεται στην περιοχή του Εχεδώρου, στα δυτικά της Θεσσαλονίκης, ενώ το πετρέλαιο προερχόταν από αγωγό, ο οποίος, κατά πληροφορίες, ξεκινάει από τη Λάρισα και φτάνει έως τη Βόρεια Ελλάδα, εφοδιάζοντας με καύσιμα τις Ένοπλες Δυνάμεις.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όπως φαίνεται τυχαία, ύστερα από ανατροπή βυτιοφόρου που βρίσκεται στην ιδιοκτησία του εμπλεκόμενου στην υπόθεση επιχειρηματία, στο οποίο μεταγγίζονταν τα καύσιμα μετά την άντλησή τους. Το συμβάν ακολούθησε έρευνα του Αστυνομικού Τμήματος Εχεδώρου κι από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου προέκυψε η εμπλοκή των συγκεκριμένων προσώπων.

Σημειώνεται ότι ο στρατιωτικός που εμπλέκεται στην υπόθεση, με βαθμό αρχιλοχία, φέρεται ότι είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, καθώς, φαίνεται ότι έδινε πληροφορίες στους συγκατηγορουμένους του προκειμένου να προβούν στις ενέργειές τους.

Σε βάρος των παραπάνω οκτώ προσώπων ο εισαγγελέας πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας, άσκησε ποινική δίωξη για κλοπή και λαθρεμπορία σε βαθμό κακουργήματος, ενώ παρέπεμψε την υπόθεση σε τακτικό ανακριτή.Σχόλια