Στρατούλης: Φρένο στις περικοπές των συντάξεων – Όχι στα προαπαιτούμενα της τρόικας για ασφαλιστικό

Στρατούλης: Φρένο στις περικοπές των συντάξεων – Όχι στα προαπαιτούμενα της τρόικας για ασφαλιστικό

Τις θέσεις της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό, παρουσίασε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, ο οποίος σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι δεν πρόκειται να μειωθούν οι συντάξεις, το ΕΚΑΣ θα χορηγηθεί κανονικά, και επισήμανε ότι υπάρχει η βούληση για τον εντοπισμό των μεγαλο-οφειλετών των Ταμείων. Επίσης ανακοίνωσε την άμεση μείωση κατά 50% στα αναγκαία ένσημα για τη θεώρηση βιβλιαρίων.

Όπως τόνισε ο κ. Στρατούλης, «Η κυβέρνηση δεν συζητά και δεν αποδέχεται τα προαπαιτούμενα της τρόικας για ασφαλιστικό και συντάξεις. Αυτό σημαίνει ότι δε θα εφαρμόσει, ήδη το κάνει, όσα η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει με την τρόικα, μέσω του email Χαρδούβελη, για περιορισμό των συντάξεων, του ΕΚΑΣ και των προνοιακών επιδομάτων, αλλά και για κατάργηση πρόωρων συνταξιοδοτήσεων πριν τα 62 έτη».

Παράλληλα ο κ. Στρατούλης ξεκαθάρισε ότι «η κυβέρνηση εγγυάται τις συντάξεις όλων των συνταξιούχων μέχρι το τελευταίο ευρώ» και δεσμεύθηκε ότι «θα αποκαταστήσουμε τον δημόσιο αναδιανεμητικό χαρακτήρα της δημόσιας ασφάλισης με κατάργηση των σχετικών νόμων».
Σχόλια